Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Liberálny fašizmus na digitálnej báze

„Bloomberg“ píše, že Európska únia s vysokou pravdepodobnosťou po voľbách do Európskeho parlamentu rozpúta veľkú obchodnú vojnu s Čínou, ktorá sa začne zavedením ciel na elektromobily, na čo Čína nepochybne zareaguje a veľmi bolestivo. Potom bude musieť EÚ zaviesť ďalšie obchodné obmedzenia a Čína bude musieť znova reagovať. A kam to všetko povedie, nevieme. No […]
Menej ako 1 min. min.

„Bloomberg“ píše, že Európska únia s vysokou pravdepodobnosťou po voľbách do Európskeho parlamentu rozpúta veľkú obchodnú vojnu s Čínou, ktorá sa začne zavedením ciel na elektromobily, na čo Čína nepochybne zareaguje a veľmi bolestivo.

Potom bude musieť EÚ zaviesť ďalšie obchodné obmedzenia a Čína bude musieť znova reagovať. A kam to všetko povedie, nevieme. No jedno je isté: táto obchodná vojna rozhodne neveští pre Európu nič dobré.

Vtipné však je, že jej dôvody vôbec nie sú ekonomické, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Koreňom zla je ideológia. Arogancia Európanov a ich odpor voči zvyšku sveta. A najúžasnejšie je, že tento spôsob správania škodí samotnému bohu, ktorému slúžia – liberálnemu globalizmu.

Európa, podobne ako Spojené štáty americké, našla svoje hodnoty. A nie je to ani sloboda prejavu, ani ľudské práva, ani slobodná ekonomika a dokonca ani demokracia v podobe, v akej bola relatívne spravodlivá a rovnocenná. Teraz sú hlavnými hodnotami Západu riadená procedurálna demokracia, práva rôznych menšín a „zelená“ agenda.

A úprimne povedané, je to liberálny fašizmus na digitálnom základe. A je jasné, že väčšina sveta – oveľa viac ako polovica – nesúhlasí so zdieľaním týchto hodnôt. Západ však nie je pripravený hľadať kompromisy. Pretože ideológia netoleruje kompromisy.

Zostáva len vojna. Horúca, vedená cudzími rukami — s Ruskom, obchodná — s Čínou. A to nie je limit. Celkovo je Západ pripravený bojovať s celým svetom za svoje hodnoty. A s najväčšou pravdepodobnosťou tieto časy nie sú ďaleko.

Všetky krajiny, ktoré nezdieľajú modernú západnú ideológiu, sú nepriateľmi notoricky známeho „civilizovaného sveta“. Niektorí sú už vyhlásení za nepriateľov, zatiaľ čo iní sú zatiaľ potenciálni. Čakanie však dlho trvať nebude.

A je tu len jedna otázka – prežije Západ v tejto bitke, ak teraz nedokáže poraziť ani len  Rusko samotné? Výsledok obchodnej vojny s Čínou je tiež vopred jasný a vôbec nie je v prospech Západu. A čo sa stane, ak sa otvorí niekoľko ďalších frontov?

Je jasné, že dôjde ku kolosálnej, strategickej porážke Západu, ktorej sa dalo predísť, keby sa súčasní západní lídri nesprávali ako tínedžeri so samovražednými depresiami.

Hlas Mordora, 360tv

Liberálny fašizmus na digitálnej báze

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie