Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Likvidácia pozícií na kryptotrhu za 479 miliónov dolárov

V kryptomenovom svete spôsobuje volatilita výrazné výkyvy, čo vedie k významným stratám pre obchodníkov. V priebehu posledných 24 hodín sa uskutočnila likvidácia viac ako 140 tisíc obchodníkov, čo prinieslo stratu 479 miliónov dolárov. Tento dramatický vývoj nastal po tom, čo Bitcoin zaznamenal 9% pokles z maximálnej úrovne 62 121 dolárov na 56 555 dolárov. Najväčšia […]
Menej ako 1 min. min.

V kryptomenovom svete spôsobuje volatilita výrazné výkyvy, čo vedie k významným stratám pre obchodníkov. V priebehu posledných 24 hodín sa uskutočnila likvidácia viac ako 140 tisíc obchodníkov, čo prinieslo stratu 479 miliónov dolárov. Tento dramatický vývoj nastal po tom, čo Bitcoin zaznamenal 9% pokles z maximálnej úrovne 62 121 dolárov na 56 555 dolárov.

Najväčšia individuálna likvidácia v hodnote 6 miliónov dolárov sa uskutočnila na burze OKX s obchodom ETH-USDT-SWAP. Celkovo kryptobýci stratili viac ako 401 miliónov dolárov, zatiaľ čo medvedí obchodníci len približne 63 miliónov dolárov. Straty sa netýkali len Bitcoinu; aj obchodníci s Ethereom stratili 107 miliónov dolárov, pričom likvidácie zasiahli aj Solanu (SOL) a Dogecoin (DOGE).

Tento výrazný pokles cien Bitcoinu a ďalších kryptomien možno považovať za dočasný, pretože trh s kryptomenami je známy svojimi výkyvmi. Mnohí analytici zostávajú optimistickí a predpovedajú, že sa trh odrazí od týchto strát a môže sa vrátiť k rastovému trendu.

Je dôležité si uvedomiť, že likvidácie v kryptomenách sú dôsledkom obchodovania s pákou, kde obchodníci používajú vypožičané prostriedky na zvýšenie svojej obchodnej pozície. Ak sa ceny pohybujú proti ich očakávaniam, dochádza k likvidáciám, ktoré vedú k masívnym stratám. Táto situácia poukazuje na riziká spojené s obchodovaním s pákou a potrebu opatrnosti pri obchodovaní s kryptomenami.

Pred halvingovou udalosťou, ktorá prebieha každé štyri roky, Bitcoin často prechádza obdobím volatility a predajným tlakom. Predchádzajúce halvingy spôsobili podobné výkyvy a niekedy prechodné poklesy, avšak vo všeobecnosti bývali pozitívnymi udalosťami pre trh.

Napriek týmto stratám mnohí analytici a investori veria, že kryptotrh zostáva odolný a sľubuje ďalší rast, čo naznačuje, že situácia sa môže zlepšiť v priebehu nasledujúcich týždňov alebo mesiacov.

Zdroj. TradingView

Príspevok Likvidácia pozícií na kryptotrhu za 479 miliónov dolárov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie