Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ľudia to milujú, vošky to nenávidia. Keď vychladne, postriekajte rastlinu. Zmiznú raz-dva

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CatherineLProd). Na jar sa z ničoho nič objavia vošky a svojimi žihadlami a cicacími nástavcami napádajú mladé listy a výhonky viacerých rastlín. Aké domáce prostriedky pomôžu v boji proti invázii? Ako sa zbaviť vošiek?Foto: shutterstock/CatherineLProd Vošky každoročne sťažujú život mnohým záhradkárom, pretože sú jedným z najčastejších škodcov rastlín. Vo […]
Menej ako 1 min. min.

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CatherineLProd).

Na jar sa z ničoho nič objavia vošky a svojimi žihadlami a cicacími nástavcami napádajú mladé listy a výhonky viacerých rastlín. Aké domáce prostriedky pomôžu v boji proti invázii?

Ako sa zbaviť vošiek?
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Vošky každoročne sťažujú život mnohým záhradkárom, pretože sú jedným z najčastejších škodcov rastlín. Vo veľmi krátkom čase dokážu prerásť do obrovských kolónií a poškodzovať tak svojimi náustkami listy a mladé výhonky mnohých rastlín.

Okrem toho vošky prenášajú škodlivé patogény, najmä vírusy. Našťastie sa s nimi dá účinne bojovať domácimi prostriedkami. Ako sa teda rýchlo zbaviť vošiek?

Ako sa účinne zbaviť vošiek? Domáci spôsob, ako sa s inváziou vysporiadať sami

Pri boji proti voškám nemusíte siahať po chemikáliách. Existuje mnoho lacných a podomácky vyrobených riešení, ktoré sú rovnako účinné pri kontrole vošiek. Okrem toho sú bohaté na určité minerály. Pri pravidelnom používaní pôsobia nielen proti rôznym chorobám a škodcom, ale často dodávajú rastlinám aj dôležité minerály. Na prípravu organického lieku na vošky potrebujete čierny čaj. Obsahuje kofeín, ktorý pôsobí ako neurotoxín, ktorý ich zabíja. Ako sa účinne zbaviť vošiek?

Dve vrecúška čierneho čaju zalejte jedným litrom vriacej vody.

Čaj by sa mal lúhovať aspoň 15 minút.

Vychladnutý čaj nalejte do rozprašovača.

Nastriekajte ho na rastliny zo všetkých strán. Postrek opakujte raz denne počas troch dní.

Čo nemajú vošky rady? Bojujte proti invázii s pomocou obľúbeného korenia

Túto obľúbenú kulinársku bylinku pozná a používa každá kuchárka do mnohých jedál. Ako sa ukázalo, predmetné oregano nie je vhodné len na varenie. Obsahuje veľa látok účinných proti voškám. Príprava spreja je rýchla a jednoduchá. Ako sa teda rýchlo zbaviť vošiek?

Potrebujete iba 100 gramov čerstvého alebo sušeného oregana.

Listy zalejte vriacou vodou ako čaj.

Vývar nechajte lúhovať 15 až 20 minút.

Potom rastlinné zvyšky prepasírujte a nálev rozrieďte s vodou v pomere 3:1. Môžete použiť hotový prostriedok na ničenie škodcov.

Okrem toho sa oplatí vysadiť do záhrady rastliny, ktoré vošky odpudzujú svojou vôňou. Nepáči sa im, okrem iného, levanduľa, šalvia alebo majorán.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Účinný spôsob boja proti slimákom. Metóda používaná anglickými záhradkármi

Osvedčená metóda, ako sa vysporiadať s vijačkou krušpánovou. Stačí vám lacný produkt z vašej kuchyne

The post Ľudia to milujú, vošky to nenávidia. Keď vychladne, postriekajte rastlinu. Zmiznú raz-dva appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie