Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ľudia začali striekať WD-40 do záchodu. Toto sa s ním stane

Obľúbený olej v spreji sa najčastejšie používa na vŕzgajúce dvere alebo skrinky. Nevedeli ste, že má aj iné nečakané využitie. Ukážeme vám, aké jednoduché je použitie oleja WD-40 na čistenie a ako vám môže pomôcť pri čistení toalety. Nepríjemný vodný kameň Vodný kameň sa vyskytuje vo všetkých domácnostiach. Najväčšie problémy majú tí, ktorí majú v […]
Menej ako 1 min. min.

Obľúbený olej v spreji sa najčastejšie používa na vŕzgajúce dvere alebo skrinky. Nevedeli ste, že má aj iné nečakané využitie. Ukážeme vám, aké jednoduché je použitie oleja WD-40 na čistenie a ako vám môže pomôcť pri čistení toalety.

Nepríjemný vodný kameň

Vodný kameň sa vyskytuje vo všetkých domácnostiach. Najväčšie problémy majú tí, ktorí majú v potrubí tzv. tvrdú vodu. Vodný kameň potom upcháva kanvicu, kohútiky pri umývadlách a dreze alebo záchodovú misu. Odstránenie vodného kameňa je náročné a zvyčajne si vyžaduje dlhé namáčanie. Preto je oveľa jednoduchšie vzniku vodného kameňa predchádzať.

To nemusí vždy znamenať inštaláciu drahého filtračného systému. Na niektorých miestach pomôže s vodným kameňom obľúbený olej WD-40.

Dôkladné čistenie toalety od vodného kameňa

Prvá vec, ktorú treba urobiť, je dôkladne vyčistiť toaletu od vodného kameňa. Vezmite si olej WD-40, otvorte okná, aby sa miestnosť dobre vetrala, a nastriekajte misu olejom WD-40. Prípravok nechajte pôsobiť cez noc. Na druhý deň záchodovú misu dôkladne vyčistite a po vodnom kameni už nebude ani stopy. Výrobok je primárne určený na odstraňovanie hrdze a ochranu povrchu, je to silná chemikália.

Preventívna ochrana toalety

Postriekanie toalety prípravkom WD-40 vytvorí na toalete ochranný film. Ten vydrží niekoľko dní a vodný kameň sa nebude tvoriť. Ak máte len občasný problém s vodným kameňom, postačí nastriekať olej do vody na dne toalety. Ak je povrch silne znečistený vodným kameňom, použite olej na celú toaletu.

Vždy dôkladne vyvetrajte

Pri striekaní oleja sa v miestnosti objavia nepríjemné výpary. Postup nepoužívajte, ak nemôžete miestnosť dostatočne vyvetrať. Zároveň dbajte na to, aby sa olej pri aplikácii nedostal na povrch dlaždíc. Je veľmi klzký. V mokrej kúpeľni sa dá pomerne ľahko pošmyknúť a postriekanie podlahy olejom by výrazne zvýšilo riziko pádu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie