Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

M. Uhrík: Slovensko aj EÚ potrebujú novú politickú líniu. Nebojme sa žiadať veľkú zmenu v Európe

www.slovanskenoviny.sk/rss Na základných veciach sa musíme ako národ zhodnúť Milan Uhrík, predseda hnutia Republika a líder kandidátky do eurovolieb v júnovom rozhovore pre portál SKsprávy aj o tom, prečo je Republika odhodlaná chrániť kresťanské a konzervatívne hodnoty; prečo sa ako národ musíme zhodnúť na bazálnych veciach; čo musia Slováci zvážiť, čo je dôležitejšie; v čom […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Na základných veciach sa musíme ako národ zhodnúť

Milan Uhrík, predseda hnutia Republika a líder kandidátky do eurovolieb v júnovom rozhovore pre portál SKsprávy aj o tom, prečo je Republika odhodlaná chrániť kresťanské a konzervatívne hodnoty; prečo sa ako národ musíme zhodnúť na bazálnych veciach; čo musia Slováci zvážiť, čo je dôležitejšie; v čom je migračný pakt pre nás nebezpečný; aké zmeny čakajú Nemecko; prečo v Európe už nepotrebujeme viac rakiet a zbraní; kto hrá dvojtvárnu hru na sladkú nevedomosť voličov; čo by mala vláda zmeniť v Ústave; ako sa história opakuje a Západ sa z nej nedokáže poučiť; prečo a pred čím musíme chrániť naše deti a o ďalších aktuálnych a horúcich témach a názoroch Milan Uhríka na ne sa dočítate ďalej.

SKSPRÁVY: Pán Uhrík, hovoríte, že národ musí držať spolu, ale čo s tými, ktorí nechcú byť súčasťou národa, nenávidia ho a vlastencov zosmiešňujú, šíria nevraživosť a polarizujú spoločnosť? Na akej báze sa má národ zjednotiť, keď už priam biblicky synovia nenávidia otcov?

MILAN UHRÍK: Každý občan, nech je volič akejkoľvek strany, podľa mňa chce žiť v bezpečnej a pokojnej spoločnosti, kde môže prosperovať, starať sa o rodinu a vychovávať deti.

Na bazálnych veciach sa musíme zhodnúť a situáciu upokojiť.

Na Slovensku je dosť miesta pre ľudí s rôznymi politickými názormi. Ale ak niekto vyslovene nenávidí Slovensko a Slovákov, tak nech netrápi seba ani nás. Môže ísť šíriť svoju „progresívnu toleranciu“ kdekoľvek na svete, kde sa mu bude páčiť viac.

Tak ako to urobil napríklad Aprád Szoltés…

Prostredie v SR vyviera z konfrontačnej atmosféry, šírenej z Bruselu, keď eurohujeri presadzujú jeden ideologický nápad za druhým a ako upozorňujete, ničia Európu. Dokážeme si pozametať pred slovenským prahom bez toho, aby sme poriadok urobili aj v Bruseli, ktorý vedie nielen kultúrnu vojnu, ale ženie nás aj do konfrontácie s Ruskom?

Preto jednoznačne tvrdíme, že pred reformou EÚ a jej návratom k pragmatickej spolupráci národných štátov musíme najskôr zastaviť nezmysly v Bruseli. A na to majú páky v rukách aj slovenskí voliči vo voľbách do Európskeho parlamentu.

Slováci musia zvážiť, čo je dôležitejšie. Či bruselská konfrontačná politika potláčajúca suverenitu a rozum, alebo nová politická línia, ktorá ponúka mier a slobodu.

Nebojme sa žiadať veľkú zmenu v Európe. Nie sme v tom sami. Rovnakú zmenu požadujú desiatky miliónov Európanov po celom kontinente.

Migračný pakt a negatívne dopady promigračnej politiky sme zatiaľ na Slovensku necítili. Myslíte si, že Slováci zistia pravú povahu kontroverzného paktu, cez ktorý by mohol Brusel posielať húfy migrantov, alebo by sme platili pokuty za neprijatých?

Schyľuje sa k tomu, že Slováci čoskoro zistia, s čím súhlasili ich zvolení predstavitelia na Európskej rade a aký pakt to podporovali socialisti a progresívci v pléne, keď posúvali návrh do ďalších rokovaní.

Tento migračný pakt je absolútne neprijateľný. Okrem vydierania štátov a pokút ešte zavádza tzv. krízový režim, pri ktorom sa štát už ani „nevykúpi“.

Treba tento dokument ihneď skartovať a zrušiť! Máme na to ešte dva roky času, kým začne definitívne platiť. Takže ďalší dôvod prísť k eurovoľbám.

Nemecko je lákadlo aj pre ukrajinských migrantov, keďže im poskytuje mesačne 563 EUR, čo je najviac v EÚ. Ako hodnotíte najnovšiu výzvu Berlína na harmonizáciu integrácie a sociálnych dávok v Európe ako uviedol Reinhard Sager, s plánom vytvoriť európsky mechanizmus na rozdelenie aj ukrajinských migrantov medzi štáty EÚ?

Nemecká vláda môže rozdávať koľko chce, ak jej to nemeckí voliči tolerujú. Prieskumy však ukazujú, že atmosféra sa u nich veľmi mení. Popularita nemeckého vládneho „semaforu“ by percentuálne nestačila ani na to, aby sa v súčte dostali do parlamentu.

Najbližšie eurovoľby zrejme vyhrajú AfD alebo CDU, teda súčasná opozícia. To hovorí za všetko. Nemci nesúhlasia s politikou ich vlády a jej nápadmi. Túto vládu čoskoro vymenia a vystavia jej účet už v eurovoľbách.

EÚ pohlcuje salámovou metódou suverenitu štátov a preberá na seba kompetencie, ktoré EÚ nepatrili. Najnovšie Poľsko a Grécko poslali Komisii list s výzvou na vytvorenie celoeurópskeho systému protivzdušnej obrany. Čo si o tom myslíte?

Tento nápad súvisí s konfliktom, ktorý prebieha neďaleko nás. Myslím, že v Európe už nepotrebujeme viac rakiet a zbraní, ale mier.

Aj v tomto prípade platí, že konflikt musí skončiť čo najskôr, aby sa neprelial do ďalších regiónov a nepokračovalo nezmyselné zabíjanie a ničenie. Musí prísť mier a odvážni politici, ktorí ho neváhajú presadzovať.

Často kritizujete dvojtvárne postoje europoslancov zo Slovenska, ktorí idú proti záujmom SR a sú v rozpore s tým, čo doma tvrdia ich strany. Čo im napriek tomu umožňuje zvolenie a pokračovanie v ich činnosti?

Umožňovala to „sladká nevedomosť“ o ich práci. Preto som si na nich musel posvietiť a prispel som asi najviac k tomu, aby sa činnosť EÚ a hlasovania slovenských europoslancov dostali na svetlo.

Dovtedy mohli klamať, hrať dvojtvárnu hru. Niektorí sa ju snažia hrať ešte dnes. Ale fakty nepustia. Keď sa pozrieme na zápisnice o hlasovaní, ich pravá tvár je odhalená.

Dvojtvárnosť a zavádzanie od kádehákov a socialistov sme v Bruseli už dávno prekukli.

Eurohujeri majú na svojej strane korporátne médiá a šíria naratív, že kto kritizuje Úniu, nie je „európsky“. Čo by ste povedali voličom, že legitímnou kritikou nebojujete proti Európe, ale naopak, ju zachraňujete a že vlastenci obraňujú nielen národnú suverenitu, ale aj európsku identitu, založenú na národných, konzervatívnych, kresťanských základoch a obrane slobody?

Som za európsku spoluprácu, za slobodné cestovanie, ale aj za slobodné rozhodovanie ľudí, ochranu ich súkromia, za klasickú rodinu a ochranu pred rôznymi „dúhovými kurzami nenávisti“ či masovou migráciou.

Myslím, že práve týmito postojmi, ktoré odvážne presadzujeme, sme jasne za Európu a za základy, na ktorých stojí tisícročia.

Na tlačovej besede s osobnosťami národného spektra na kandidátke hnutia Republika ste sa zhodli v odmietaní ideológie liberalizmu a agresívneho progresivizmu. Ich dogmy však prenikajú cez nariadenia EP aj do našej legislatívy. Ako by ste riešili rozpor tejto praxe s Ústavou SR, ktorá sa nesmie riadiť nijakou ideológiou?

Jedno z riešení je v zmene Ústavy a odstránení vety v článku 7 odseku 2 „Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky.“

Myslím, že by bolo úplne legitímne žiadať od súčasnej slovenskej vlády, aby túto zmenu Ústavy SR v parlamente iniciovala. My sme to navrhovali už niekoľkokrát. Uvidíme, ako vážne to s ochranou suverenity myslí súčasná vláda.

Liberáli na Západe už otvorene hovoria, že migračný pakt, založený na ideológii multikulturalizmu, vytvorili iba preto, aby Východ a nás donútili prijať “obohatenie” o migrantov z Afriky, ktoré už ničí ich vlastné domovské štáty. Myslíte si, že Slovensko bude mať trvalú politickú vôľu odmietnuť migrantov a nájde miliardy na vykúpenie sa cez „pokuty solidarity“ s touto ideológiou a jej záťažou?

História sa opakuje a Západ sa opäť z nej nedokáže poučiť. Migrácia rozvrátila antickú Rímsku ríšu a ďalšia invázia z orientálnych končín aj Byzantskú ríšu. Rovnako sa Západ nevie poučiť z nezmyselnej a samovraždenej konfrontácie s východom.

Preto je dôležité, aby skončila dlhoročná „vládna koalícia“ socialistov, kresťanských demokratov a progresívcov v Bruseli. Preto musíme ako národné, konzervatívne a kresťanské strany užšie spolupracovať pre efektívnejšiu blokádu nezmyslov a presadzovanie dobrých politík.

Katolícki biskupi Slovenska vyzvali občanov, aby sa zúčastnili na voľbách do Európskeho parlamentu. Súhlasíte s ich odkazom na spoločenstvo národov Európy, ktoré vraj dokázalo ochrániť mier, slobodu a duchovné bohatstvo jednotlivých krajín?

Pri všetkej úcte môžem vyjadriť počudovanie nad argumentmi, ktoré v praxi postupne strácajú platnosť. Mali by sme vedieť, že to boli bruselskí úradníci, čo chceli vymazať z terminológie v dokumentoch slovo Vianoce, kresťanské symboly alebo mená ako Mária a Ján. Alebo sme zabudli?

Republika je odhodlaná chrániť kresťanské a konzervatívne hodnoty, a preto sa obraciam aj na všetkých veriacich, aby sa pri výbere strán a kandidátov riadili biblickým „podľa ovocia spoznáte strom“.

Chceme brániť život, tradičnú rodinu a zdravé hodnoty, ktoré sú nám, Slovákov, vlastné.

Stačí len odpor, kritika a poukazovanie na nezmysly klimatickej či gender ideológie alebo bude potrebné prijať aj systémové opatrenia voči ideologizácii únie aj Slovenska?

Všetko závisí od tých politických strán, ktoré vládnu, či je to teraz alebo v budúcnosti. Majú napríklad odvahu schváliť rovnaký zákon na ochranu detí na školách ako schválil maďarský parlament?

Pretože tento zákon chráni budúcu generáciu pred rôznymi „dúhovými“ aktivistami a ich kurzami nenávisti voči rodine a kresťanstvu.

Pýtajú sa ľudia na Ministerstve školstva SR a jeho súčasného vedenia, či plánuje chrániť naše deti? To sú seriózne otázky a volič by ich mal mať zodpovedané predtým ako sa rozhodne komu dá hlas v eurovoľbách.

Naše deti musíme chrániť pred dúhovými aktivistami na školách!

V eurovoľbách môže rozhodnúť mobilizácia voličov jednotlivých prúdov. Očakáva sa, že liberáli a progresívci prídu k urnám. Čo by ste pred voľbami do Európskeho parlamentu odkázali tým národne a konzervatívne orientovaným Slovákom, ktorí odmietajú bruselské nezmysly, ale z nejakého dôvodu sa nechystajú ísť voliť v sobotu 8. júna?

Tieto eurovoľby rozhodnú o tom, či budeme mať v uliciach migrantov, či sa budeme báť o bezpečnosť našich detí a našich žien. Či bude mier alebo vojna. Či pôjdu eurofondy do našich regiónov alebo Zelenskému. O tom všetko sa rozhoduje.

Republika je na strane Slovákov, života, mieru, národa, rodiny, dobrých vzťahov a prosperity.

Každý hlas má váhu, každý slovenský, vlastenecký hlas pre hnutie Republika znamená väčšiu šancu zastaviť nezmysly z Bruselu. Voľby sú v sobotu 8. júna, každý hlas si budem vážiť. Poďme sa, Slováci, zmobilizovať a poďme spoločne zmeniť Európsku úniu. Spolu s vlastencami z Európy to dokážeme.

Ďakujeme za rozhovor Milanovi Uhríkovi, predsedovi hnutia Republika a lídrovi kandidátky č.11 vo voľbách do Európskeho parlamentu.

skspravy.sk

Príspevok M. Uhrík: Slovensko aj EÚ potrebujú novú politickú líniu. Nebojme sa žiadať veľkú zmenu v Európe je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie