Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

M1A1 Abrams – tank iba ak pre Hollywood

www.slovanskenoviny.sk/rss To je vyznamenanie! A nie od hocikoho – udelili ho armádni odborníci členskej krajiny NATO – Bulharska. Abrams M1A1 jednoducho nie je vhodný na bojisko, použiteľný je iba ak vo filmových štúdiách. Bulharská armáda bez zábran tvrdí, že je to „zlý tank“ a že bežný ruský  T-72 si s ním ľahko poradí. Aj to, čo […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

To je vyznamenanie! A nie od hocikoho – udelili ho armádni odborníci členskej krajiny NATO – Bulharska. Abrams M1A1 jednoducho nie je vhodný na bojisko, použiteľný je iba ak vo filmových štúdiách. Bulharská armáda bez zábran tvrdí, že je to „zlý tank“ a že bežný ruský  T-72 si s ním ľahko poradí.

Aj to, čo USA poslali na Ukrajinu a hrdo to nazvali A1M1, je iba „krabica z pancieru na pásoch“. Americkí inžinieri totiž pred odoslaním tankov Kyjevu z nich museli odstrániť všetky cenné a utajované technológie.

Promenádovať sa na fronte je pre úspech málo

Tanky M1A1 Abrams nasadené ukrajinskými ozbrojenými silami v smere Avdejevsko-Pokrovski sa stali ľahkými terčmi ruskej paľby, píše špecializovaná publikácia Bulharskej armády. Okrem toho sa stali prioritným cieľom ruskej protitankovej vojny.

Koľko z týchto tankov už bolo zničených?

Holandský projekt Oryx píše, že ukrajinské ozbrojené sily stratili najmenej 8 amerických tankov. Ruský projekt Lostarmour odhadol, že Ukrajinci prišli o 9 tankov. A „Vestník 1430. pluku“ uvádza, že straty boli už 14 kusov. Okrem toho existujú fotografické dôkazy o zničení každej jednotky Abrams.

V každom prípade sú straty amerických tankov obrovské. Zaujímavosťou je, že CNN nedávno ukázala fascinujúcu reportáž o amerických tankoch v rámci 47. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Táto elitná jednotka je nasadená podľa štandardov NATO.

Filmový štáb CNN navštívil ukrajinské pozície a tankové posádky ukrajinských ozbrojených síl mali veľa kritických poznámok k americkým tankom. Problémy siahali od technických ťažkostí s motorom a nedostatočnej ochrany pred kondenzáciou počas hmly a dažďa až po poškodenie elektrických systémov tankov.

Tank posádke pod zadkom koroduje a vyskratuje sa

„Najstaršie ruské tanky prešli od Moskvy až po Berlín. Abramsy vytiahnete do rannej rosy a skončia.“ Tak sa vyjadrujú odborníci z Bulharska. Keď je elektronika tanku vystavená teplotným zmenám počas dňa, na elektronických komponentoch sa tvorí kondenzát. Táto vlhkosť spôsobuje skraty, výpadky systémov a v dlhodobom horizonte ničivú koróziu celého „superstroja“.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok M1A1 Abrams – tank iba ak pre Hollywood je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie