Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Má to každý v kuchyni. Natrite si to na telo a komáre sa vás budú báť

Komáre nám nielenže bránia v relaxácii vonku, ale zanechávajú na pokožke aj bolestivé pľuzgiere po ich uštipnutí. Ako sa teda chrániť pred uštipnutím? Namiesto toho, aby ste siahli po chemických prostriedkoch, vezmite si z kuchynskej skrinky výrobok, ktorý zvyčajne používate na pečenie. Stanete sa pre komáre neviditeľní. Predovšetkým vôňa, ktorá komáre odpudzuje, by mala byť […]
Menej ako 1 min. min.

Komáre nám nielenže bránia v relaxácii vonku, ale zanechávajú na pokožke aj bolestivé pľuzgiere po ich uštipnutí. Ako sa teda chrániť pred uštipnutím? Namiesto toho, aby ste siahli po chemických prostriedkoch, vezmite si z kuchynskej skrinky výrobok, ktorý zvyčajne používate na pečenie. Stanete sa pre komáre neviditeľní.

Predovšetkým vôňa, ktorá komáre odpudzuje, by mala byť intenzívna. Medzi takéto výrobky patria: ocot, cibuľa, paradajkové listy, čarodejníkový olej, palina alebo medvedí cesnak, bazalka, tymián, klinčeky, mäta. Ich prítomnosť na stole by mala odradiť komáre od priblíženia sa. To však nie je všetko.

Aké vône komáre nemajú radi?

Proti komárom je účinná aj vanilka alebo aj najjednoduchšia vanilková príchuť do koláčov. Stačí si trochu tejto tekutiny natrieť na pokožku a komáre na vás prestanú útočiť. Môžete si tiež vyrobiť účinný sprej: do 100 ml vody pridajte 30 kvapiek vanilkovej arómy. Naneste ho na telo, najmä okolo zápästí a za ušami.

Okrem toho Štátne lesy na Facebooku pripomínajú, že proti uštipnutiu komárom chránia aj vône éterických olejov: eukalyptu, levandule, mäty. Varujú tiež pred škriabaním pľuzgierov po uštipnutí, pretože to môže viesť k infekciám. V prípade uštipnutia je dobré boľavé miesta prekryť plátkom citróna alebo cibule, obkladom z harmančeka, zrazeného mlieka, smotany, listu aloe vera, jablčného octu alebo čpavku. Pomôcť môže aj kocka ľadu alebo obyčajná studená voda.

Čo priťahuje komáre?

Je zaujímavé vedieť, čo komáre na ľuďoch priťahuje. Niektorí ľudia sú na ich útoky náchylnejší, iní menej. Komáre majú v obľube najmä ľudí po intenzívnom cvičení. Priťahuje ich kyselina mliečna, ktorú produkujú naše svaly počas aktivity. Komáre tiež dokážu vycítiť oxid uhličitý, ktorý vylučujeme pri dýchaní. Vďaka tomu k nám ochotne prilietajú.

Komáre považujú za atraktívne vlhké a teplé miesta, ako sú mokré lúky alebo močiare, ale aj naše telá, najmä keď sme horúci alebo spotení. Predpokladá sa tiež, že komáre uprednostňujú tmavšie farby pred svetlými, takže nosenie svetlého oblečenia môže pomôcť vyhnúť sa uštipnutiu. Komáre priťahuje aj naša prirodzená vôňa, preto sú niektoré prípravky proti hmyzu založené na maskovaní našej vône alebo na zavádzaní vôní, ktoré komáre nemajú rady.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie