Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Macron „doufá“, že Francie nepůjde do války s Ruskem

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že ačkoli se Paříž snaží vyhnout přímému zapojení do Ukrajinského konfliktu, může být intervence nezbytná, aby Rusko nepostoupilo příliš daleko. Evropská unie by „ztratila veškerou důvěryhodnost a bezpečnost“, pokud by Rusko zvítězilo, uvedl Macron ve videu zveřejněném v sobotu na X (dříve Twitter), kde odpověděl na otázku, zda se Francie […]
Menej ako 1 min. min.

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že ačkoli se Paříž snaží vyhnout přímému zapojení do Ukrajinského konfliktu, může být intervence nezbytná, aby Rusko nepostoupilo příliš daleko.

Evropská unie by „ztratila veškerou důvěryhodnost a bezpečnost“, pokud by Rusko zvítězilo, uvedl Macron ve videu zveřejněném v sobotu na X (dříve Twitter), kde odpověděl na otázku, zda se Francie „chystá jít do války.“

„Na Ukrajině je v sázce naše vlastní budoucnost a bezpečnost,“ prohlásil Francouzský lídr a zdůraznil, že kromě dodávek dalšího vojenského vybavení Kyjevu musí být země EU „připraveny jednat“, pokud „Rusové zajdou příliš daleko.“

„Takže ne, ze všech sil doufám, že nebudeme muset jít do války,“ řekl a zdůraznil, že Francie je „mírová velmoc.“ Paříž však musí i nadále zbrojit, aby „chránila mír“, pokračoval Macron a zdůraznil, že intervence musí zůstat možností, pokud budou ohroženy zájmy země.

„Vůči našim protivníkům musíme být někdy odstrašující a důvěryhodní tím, že jim to řekneme: Pokud zajdete příliš daleko a ohrozíte naše zájmy, mou vlastní bezpečnost, pak nevylučuji, že zasáhnu,“ uvedl.

Macronovy komentáře opakují jeho předchozí prohlášení o možném nasazení vojáků na Ukrajině. V únoru Francouzský prezident odmítl vyloučit možnost nasazení jednotek NATO a prohlásil, že v případě porážky Ukrajiny se důvěryhodnost EU „sníží na nulu.“ O několik měsíců později vyzval země EU, aby zvýšily své vojenské výdaje a výrobu zbraní a snížily tak závislost na Washingtonu.

Francouzský prezident se v rozhovoru pro časopis Economist na začátku tohoto měsíce opakovaně vyjádřil, že Kreml je hlavní hrozbou pro bezpečnost EU, a prohlásil, že zachování možnosti nasazení vojáků na Ukrajině je nezbytné jako „budíček“, přičemž hájil svůj přístup „strategické nejednoznačnosti.“

Moskva Macronovy „nebezpečné řeči“ kritizovala a Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že Francouzský prezident možná využívá rusofobii a zastrašovací taktiku, aby uspokojil své ambice vést Evropskou unii.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Macron „doufá“, že Francie nepůjde do války s Ruskem first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie