Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Macronove výroky sú provokatívne. Stupňujú napätie v Európe, tvrdí Kremeľ

Kremeľ v piatok obvinil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, že je pripravený na “priamu účasť” vo vojne na Ukrajine. V piatok to vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, píše agentúra AFP. “Prezident Macron demonštruje absolútnu podporu kyjevskému režimu a vyhlasuje pripravenosť Francúzskej republiky priamo sa zúčastniť na vojenskom konflikte,” vyhlásil Peskov a dodal, že Rusko považuje tieto vyhlásenia […]
Menej ako 1 min. min.

Kremeľ v piatok obvinil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, že je pripravený na “priamu účasť” vo vojne na Ukrajine. V piatok to vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, píše agentúra AFP.

“Prezident Macron demonštruje absolútnu podporu kyjevskému režimu a vyhlasuje pripravenosť Francúzskej republiky priamo sa zúčastniť na vojenskom konflikte,” vyhlásil Peskov a dodal, že Rusko považuje tieto vyhlásenia “za veľmi, veľmi provokatívne, zvyšujúce napätie na kontinente a neprispievajúce k ničomu pozitívnemu”.

Francúzsko poskytne Ukrajine stíhacie lietadlá Mirage, uviedol Macron. Začne cvičiť pilotov

Macron vo štvrtok avizoval, že Paríž presunie na Ukrajinu stíhačky Mirage 2000-5 a vycvičí ukrajinských pilotov. V rozhovore pre francúzske médiá Macron objasnil, že to Ukrajine umožní chrániť svoje územie a vzdušný priestor. Doplnil, že nepôjde o výcvik vojakov v bojovej zóne, takže to podľa jeho slov nebude znamenať eskaláciu.

Macron tiež oznámil, že ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému plánuje navrhnúť, aby sa výcvik pilotov začal už v lete. “Obyčajne na to potrebujete päť až šesť mesiacov. Takže do konca roka budú piloti. Títo piloti budú vycvičení vo Francúzsku,” povedal Macron.

Podľa agentúry AFP Macron prijme Zelenského v piatok v Elyzejskom paláci v Paríži. Očakáva sa, že podpíšu dve dohody, ktoré Ukrajine poskytnú pôžičky a granty vo výške 650 miliónov eur na podporu samospráv a kritickej infraštruktúry, najmä energetiky, ktorá je neustále vystavená ruským útokom.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie