Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Maďarsko znížilo spotrebu plynu

Maďarsko od vlaňajšieho apríla znížilo svoju spotrebu plynu o 20 %. To je viac, ako bola požiadavka Európskej únie (EÚ) na redukciu spotreby o 15 %. Oznámilo to v utorok maďarské ministerstvo energetiky. Podľa údajov ministerstva v rokoch 2017 až 2022 krajina spotrebovala v priemere 10 miliárd kubických metrov (m3) zemného plynu ročne, uviedla agentúra MTI. […]
Menej ako 1 min. min.

Maďarsko od vlaňajšieho apríla znížilo svoju spotrebu plynu o 20 %.

To je viac, ako bola požiadavka Európskej únie (EÚ) na redukciu spotreby o 15 %. Oznámilo to v utorok maďarské ministerstvo energetiky. Podľa údajov ministerstva v rokoch 2017 až 2022 krajina spotrebovala v priemere 10 miliárd kubických metrov (m3) zemného plynu ročne, uviedla agentúra MTI.

To sa za rok od vlaňajšieho apríla znížilo na takmer 8 miliárd m3, uviedlo ministerstvo. Ministerstvo vo vyhlásení skonštatovalo, že ostatní členovia EÚ znížili spotrebu v priemere o 17,7 %. Smernica EÚ z augusta 2022 bola reakciou na energetickú krízu, ktorú spôsobila vojna na Ukrajine. Išlo pritom o odporúčanie pre členov, nie nariadenie.
Maďarsko zastáva názor, že definovanie energetického mixu členského štátu by malo zostať v kompetencii jednotlivých krajín. Budapešť nepodporí žiadne návrhy, ktoré by boli proti tomuto jej stanovisku, dodalo ministerstvo.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie