Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Máj, máj, máj zelený… na ľudovú nôtu v Humennom

Stavanie mája je jednou z najkrajších tradícií, ktorú si naši predkovia udržiavali. Túto tradíciu si pripomenuli aj deti v Materskej škole Mierová v Humennom. Pri slnečnom počasí, s rozkvitnutými stromami a zelenou trávou posiatou žltými púpavami, bola táto udalosť dokonalá. Deti sa po úvodnom príhovore spolu rozospievali. Nasledoval kultúrny program, ktorý predviedli šikovní študenti z […]
Menej ako 1 min. min.

Stavanie mája je jednou z najkrajších tradícií, ktorú si naši predkovia udržiavali.

Túto tradíciu si pripomenuli aj deti v Materskej škole Mierová v Humennom. Pri slnečnom počasí, s rozkvitnutými stromami a zelenou trávou posiatou žltými púpavami, bola táto udalosť dokonalá. Deti sa po úvodnom príhovore spolu rozospievali. Nasledoval kultúrny program, ktorý predviedli šikovní študenti z Gymnázia arm. gen. L. Svobodu, ktorí dlhodobo spolupracujú s materskou školou pri organizovaní rôznych aktivít. Do rytmu ľudovej piesne “Sadíme my mája” sa tancovať a farebné stužky len tak mihali v rukách dievčat, ktoré spoločne vyzdobili máj. Keď sa máj už pyšne týčil na bráne materskej školy, deti si s gymnazistami spolu zatancovali. Na záver vetrík zafúkal do farebných stužiek, ktoré všetkým zamávali.

V Materskej škole Osloboditeľov bol posledný aprílový deň venovaný jedinečnej tradícii – Stavaniu mája. Pri slnečnom počasí sa spievalo a tancovalo v krásnych krojoch. Detičky a učitelky spoločne ozdobili “MÁJ” farebnými stužkami a odniesli ho ku bráne do materskej školy. Cieľom je priblížiť deťom zvyky a tradície, aby neupadli do zabudnutia.

Aj v Materskej škole Dargovských hrdinov si 30. apríla pripomenuli tradíciu stavania mája. Deti sa zúčastnili spoločného ozdobovania a stavania mája, pričom sa spolu veselo zabávali a tancovali na školskom dvore. S ozdobeným májom privítali obyvateľov sídliska a spolu zatancovali. Sprievodom im zneli krásne tóny detských ľudových piesní v podaní šikovného muzikanta Tobiasa zo ZUŠ Petra Breinera, ktorý zahral na akordeóne a husliach.

V Materskej škole Třebíčska sa stavanie mája tiež odohralo na ľudovú nôtu. Deti v krojoch strávili slnečný deň na školskom dvore, kde okrem ozdobovania mája aj spievali a tancovali.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie