Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majáles v Novej Trstenej | 1. máj 2024 | Report

Príchod najkrajšieho mesiaca v roku oslávili aj obyvatelia Novej Trstenej. 1. mája sa zišli pri klube mládeže a spoločne si ozdobili tradičný Máj. Deti veselo šantili na preliezkach, behali na ihrisku, hrali loptové hry, obrovský šach a dospelí posedávali v altánku, spomínali na staré tradície. Nemohla chýbať ani tradičná opekačka, klobásky, špekáčiky rozvoniavali do diaľky. […]
Menej ako 1 min. min.

Príchod najkrajšieho mesiaca v roku oslávili aj obyvatelia Novej Trstenej. 1. mája sa zišli pri klube mládeže a spoločne si ozdobili tradičný Máj.

Deti veselo šantili na preliezkach, behali na ihrisku, hrali loptové hry, obrovský šach a dospelí posedávali v altánku, spomínali na staré tradície. Nemohla chýbať ani tradičná opekačka, klobásky, špekáčiky rozvoniavali do diaľky.

Májová zeleň bola vždy symbolom sily a dobrého rastu. Najvýznamnejšie postavenie medzi rastlinami mal vo zvykoch tohto obdobia strom, ktorý sa v tejto súvislosti označuje ako Máj. Stavia ho obyčajne mládenec dievčaťu, o ktoré sa uchádza pod okná domu, pri plote na priedomie.

Taj vitaj máj.

Fotogaléria








CELÁ FOTOGALÉRIA

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie