Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majerová: EU by měla skončit dříve než zákaz spalovacích motorů. Pustila se i do Vondry

Předsedkyně Trikolory, která kandiduje do europarlamentu společně s SPD, uvedla, že už při hlasování o vstupu Česka do Evropské unie v roce 2003 byla proti. „Musíme umožnit opětovné referendum o tomto tématu. Pokud se ukáže, že většinová společnost má zájem o zachování v EU, každý demokrat toto rozhodnutí přijme,“ pronesla. K TÉMATU: Politicky motivovaný atentát v […]
Menej ako 1 min. min.

Předsedkyně Trikolory, která kandiduje do europarlamentu společně s SPD, uvedla, že už při hlasování o vstupu Česka do Evropské unie v roce 2003 byla proti. „Musíme umožnit opětovné referendum o tomto tématu. Pokud se ukáže, že většinová společnost má zájem o zachování v EU, každý demokrat toto rozhodnutí přijme,“ pronesla.

K TÉMATU: Politicky motivovaný atentát v Česku? Dojde k němu, mezi občany je celá řada bláznů, tvrdí Zeman

Vláda ale podle ní nechce, aby lidé rozhodovali o svých životech. I když vystoupení z EU odmítá i největší opoziční subjekt ANO, Majerová věří, že vše je otázka jednání a že „politika je umění možného“.

„Během svého působení na postu poslankyně jsem se několikrát setkala se záležitostmi, které zprvu působily jako neprůchodné, ale nakonec jsme v jejich případě díky konsenzu pohnuli. Takže já, jak se říká, nestahuji gatě před brodem,“ poznamenala šéfka Trikolory.

Zmínila, že další jednání v europarlamentu začnou až v novém složení. „V případě referenda by bylo stejně nejlepší, kdyby Evropská unie skončila dříve než zákaz spalovacích motorů pro rok 2035 a implodovala by zevnitř. Jenže tomu nevěřím, takže naší bytostnou snahou společně s V4 a dalšími balkánskými státy musí zůstat odchod,“ podotkla v pořadu K věci.

V souvislosti s emisními povolenkami hovořila o lídrovi kandidátky Spolu Vondrovi a jeho „názorových turbulencích za posledních 30 let“. „Jeho slovům nevěřím již mnoho let, stejně jako nikomu z představitelů vládního kabinetu. Vondra si jen jede svou předvolební kampaň, aby získal preferenční kroužky,“ dodala Majerová.

Některé z rozhovorů s kandidáty do Evropského parlamentu si můžete poslechnout zde:

Ukrajina má právo se bránit, ale je čas na příměří, míní Dostálová. EU má být světovým lídrem

Green Deal realizovat musíme, tvrdí Nerudová, Teď bychom se měli zajímat, jak bude financován

Podíleli jsme se na jednom z nejtragičtějších zákonů, uvedl Turek. Navrhl možnou cestu

Kdyby se nám naslouchalo dřív, předejdeme problémům, říká Nejedlová

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Migrační pakt by šel zrušit přes dětské pleny, řekl Mach. Zástupci koalice i ANO se mu vysmáli

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie