Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majitelia kolobežiek, pozor. Už čoskoro vám pribudne úplne nová povinnosť

Ministerstvo dopravy pripravuje novú vyhlášku, ktorá má zaviesť nové povinnosti pre všetky bicykle, kolobežky a samovyvažovacie vozidlá s pomocným motorom. Táto vyhláška sa bude vzťahovať na všetky populárne elektrobicykle a elektrické kolobežky, pričom cieľom je zlepšiť ich kontrolu, ako uvádza ministerstvo. Ako uvádza portál O peniazoch, zariadenia, ako elektrické bicykle, kolobežky, no aj samovyvažovacie vozidlá […]
Menej ako 1 min. min.

Ministerstvo dopravy pripravuje novú vyhlášku, ktorá má zaviesť nové povinnosti pre všetky bicykle, kolobežky a samovyvažovacie vozidlá s pomocným motorom. Táto vyhláška sa bude vzťahovať na všetky populárne elektrobicykle a elektrické kolobežky, pričom cieľom je zlepšiť ich kontrolu, ako uvádza ministerstvo.

Ako uvádza portál O peniazoch, zariadenia, ako elektrické bicykle, kolobežky, no aj samovyvažovacie vozidlá prudko stúpa nielen vo svete, ale aj na Slovensku. Ministerstvo dopravy si tento nárast všimlo, v dôsledku čoho pripravuje zmenu vyhlášky.

Nová povinnosť

Táto zmena vyhlášky by mala zlepšiť kontrolu vozidiel. Novinkou je, že majiteľom vyššie uvedených vozidiel by mala pribudnúť nová povinnosť. Tou je povinné označenie výrobným štítkom.

Ministerstvo dopravy oznámilo svoj zámer novelizovať vyhlášku o prevádzke vozidiel v cestnej premávke prostredníctvom predbežnej informácie. V nej uvádza, že jedným z hlavných cieľov novely je upraviť technické požiadavky pre bicykle s pomocným motorom, kolobežky s pomocným motorom a samovyvažovacie vozidlá.

„Budú sa dopĺňať technické požiadavky, podľa ktorých majú byť bicykle s pomocným motorom, kolobežky s pomocným motorom a samovyvažovacie vozidlá označené výrobným štítkom,“ uviedla pre web oPeniazoch.sk hovorkyňa ministerstva dopravy Petra Poláčiková.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Prinesie novinka želaný výsledok?

The post Majitelia kolobežiek, pozor. Už čoskoro vám pribudne úplne nová povinnosť appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie