Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majoránkovú masť pripravíte z 2 zložiek. Na nedokonalosti pôsobí ako laser

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/itakdalee). Na čo pomáha majoránková masť? V obchode s prírodnou kozmetikou stojí približne do 5 eur a každý z nás by ju mal mať doma. Ukázalo sa však, že si ju môžete vyrobiť aj sami. Ako si vyrobíte majoránovú masť? Potrebujete len dve ingrediencie, ktoré už pravdepodobne máte. Na […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/itakdalee).

Na čo pomáha majoránková masť? V obchode s prírodnou kozmetikou stojí približne do 5 eur a každý z nás by ju mal mať doma. Ukázalo sa však, že si ju môžete vyrobiť aj sami. Ako si vyrobíte majoránovú masť? Potrebujete len dve ingrediencie, ktoré už pravdepodobne máte.

Na čo pomáha majoránková masť?
Foto: shutterstock/itakdalee

V obchodoch nájdete mnoho drahých mastí a kozmetiky, ktoré po zakúpení nie vždy spĺňajú naše očakávania. Ukazuje sa, že lacnejšie a prírodnejšie produkty, ktoré nájdete napríklad v obchode s prírodnou kozmetikou, môžu mať lepší účinok. Ako pôsobí majoránková masť a na čo ju používať? Za 100 g výrobku zaplatíte približne 5 €.

Na čo sa používa majoránková masť? Vhodná v mnohých prípadoch

Už naše babičky a prababičky siahali po majoránkovej masti. Tento nenápadný výrobok sa osvedčí v boji proti akné a iným kožným problémom, pretože má antibakteriálny a protizápalový účinok. Obsahuje triesloviny, provitamín A a vitamíny C a P.

Vďaka sťahujúcim účinkom zabráni nadmernému olupovaniu pokožky a tiež zmierni bolesť po uštipnutí hmyzom. Je však dôležité mať na pamäti, že výrobok by sa mal aplikovať len na pokožku, a to zvonka. V žiadnom prípade ho neprehĺtajte, aby ste si neublížili, a v prípade pochybností je dobré poradiť sa so svojím lekárom. Taktiež si nezabudnite vždy prečítať príbalový leták, ktorý sa dodáva spolu s výrobkom.

Môžete si majoránkovú masť vyrobiť sami? Potrebujete len niekoľko ingrediencií

Nie každý vie, že pre majoránkovú masť nemusíte hneď bežať do obchodu. Blahodarný prípravok si môžete vyrobiť sami a doma, a navyše nebude obsahovať pridaný alkohol. Všetko, čo potrebujete, je majoránka (suchá alebo čerstvá) a maslo, vazelína alebo masť s vitamínom A. Tieto dve ingrediencie vložte v rovnakom pomere do mažiara a rozomeľte, aby ste získali konzistenciu masti. Výrobok odložte na približne 2 hodiny, po tomto čase bude pripravený na použitie. Nezabudnite však na začiatku vykonať test senzibilizácie na malom kúsku pokožky, aby ste predišli možným komplikáciám.

Blahodarný prípravok si môžete vyrobiť sami a doma, a navyše nebude obsahovať pridaný alkohol.
Foto: shutterstock/Mira Drozdowski

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

6 aplikácií a stojí len 4 eur. Za výrobu tejto masti by mal niekto dostať medailu

Funguje to ako domáci kavitačný peeling a stojí to pár drobných. Zmiešajte 2 prísady a naneste na tvár

The post Majoránkovú masť pripravíte z 2 zložiek. Na nedokonalosti pôsobí ako laser appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie