Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majstrovstvá Goju Ryu Karate

Prvú júnovú sobotu v priestoroch telocvične košickej Strednej odbornej školy železničnej, usporiadala Východoslovenská únia karate a bojových umení Majstrovstvá GOJU RYU KARATE a Majstrovstvá SR v KOBUDO. V Košiciach sa tak týždeň po Majstrovstvách Slovenska detí a žiakov stretlo 308 karatistov, aby zabojovali na majstrovstvách v štýle Goju ryu. Karate má celosvetovo niekoľko štýlov, ktoré […]
Menej ako 1 min. min.

Prvú júnovú sobotu v priestoroch telocvične košickej Strednej odbornej školy železničnej, usporiadala Východoslovenská únia karate a bojových umení Majstrovstvá GOJU RYU KARATE a Majstrovstvá SR v KOBUDO.

V Košiciach sa tak týždeň po Majstrovstvách Slovenska detí a žiakov stretlo 308 karatistov, aby zabojovali na majstrovstvách v štýle Goju ryu. Karate má celosvetovo niekoľko štýlov, ktoré sa líšia postojmi, základnými technikami, či štýlom zápasu. Medzi základné štýly karate patrí Goju Ryu, Shito Ryu, Wado Ryu a Shotokan Ryu, tieto sú aj uznanými štýlmi karate na Slovensku. 

Goju Ryu je štýl tvrdých a mäkkých techník a náš žiarsky karate klub je klubom, ktorý sa venuje najmä tejto škole, i keď zostavy kata trénujeme aj v štýle Shito ryu, keďže táto škola má oveľa viacej zostáv. Podľa skúšobného poriadku školy Goju Ryu sa u nás každoročne vykonávajú aj skúšky technickej vyspelosti, teda páskovanie. A tak si každý rok nenecháme ujsť košické Majstrovstvá v tomto karate štýle.

Výprava dvanástich žiarskych karatistov v sprievode Ľubomíra Striežovského, Vojta Hudeca, Miloša Viglašského a Vladimíra Neudekera, vybojovala sedem medailových umiestnení a medzi 35 zúčastnenými klubmi sme obsadili siedme miesto.

Ako prví nastúpili katisti, tí mali podľa vekových kategórií predpísané zostavy, ktoré môžu v jednotlivých kolách cvičiť. Zlato si vybojovali Roman Neuschl v mladších kadetoch, Adam Hudec v kategórii kadetov a taktiež juniorka Tatiana Hronská. Lenku Dobrockú, ktorá súťažila v kategórii starších žiačok, porazila až vo finále pretekárka z Košíc. 

V kumite sa do finále prebojovala Olívia Černáková, ktorá prehrala za stavu 1:1 na senshu-kde vyhráva pretekár, ktorý zabodoval ako prvý. V kategórii mladších kadetiek do 42 kg tak obsadila druhé miesto. Bronz si v kumite vyzápasili aj Alex Chmelo v starších žiakoch do 30 kg a Viktória Viglašská, taktiež v starších žiačkach do 40kg.

Dve piate miesta pre talentovaných začiatočníkov

Do rozstrelu o medailu sa medzi 24 katistami prebojoval Alex Chmelo v mladších žiakoch. Tu však na svojho súpera z Popradu nestačil a z Košíc si tak odniesol okrem bronzu v kumite aj piate miesto z kata, a mnohé cenné skúsenosti.

V kumite sa do boja takisto o bronz prebojoval začínajúci zápasník Dušan Neuschl, ktorý napriek svojej bojovnosti prehral s pretekárom zo Sabinova a obsadil tak nepopulárne piate miesto. 

Za úspešnou karate sobotou stáli nielen tréneri, pretekári ale aj neúnavní rodičia, ktorým chceme poďakovať za ich podporu. Do konca sezóny nás čakajú už len dva turnaje a oba budú pre mladšie a začínajúce ročníky karatistov.  Pevné veríme, že nás potešia ďalšími výbornými výsledkami.

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom
Foto: Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie