Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

MAJSTROVSTVO REŠTAURÁTORSKÉHO REMESLA PRIBLÍŽIL NÁVŠTEVNÍKOM SLOVENSKÉHO NÁRODNÉHO ARCHÍVU AJ SVETOVO UZNÁVANÝ REŠTAURÁTOR IVAN GALAMBOŠ Slovenský národn…

📜 MAJSTROVSTVO REŠTAURÁTORSKÉHO REMESLA PRIBLÍŽIL NÁVŠTEVNÍKOM SLOVENSKÉHO NÁRODNÉHO ARCHÍVU AJ SVETOVO UZNÁVANÝ REŠTAURÁTOR IVAN GALAMBOŠ Slovenský národný archív v pôsobnosti rezortu vnútra otvoril svoje brány pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov, ktorý si pripomíname v júni. 📜 Počas dňa otvorených dverí sa mohla verejnosť oboznámiť s rôznorodou prácou archivárov, pozrieť si ukážky zaujímavých archívnych dokumentov a […]
Menej ako 1 min. min.

📜 MAJSTROVSTVO REŠTAURÁTORSKÉHO REMESLA PRIBLÍŽIL NÁVŠTEVNÍKOM SLOVENSKÉHO NÁRODNÉHO ARCHÍVU AJ SVETOVO UZNÁVANÝ REŠTAURÁTOR IVAN GALAMBOŠ

Slovenský národný archív v pôsobnosti rezortu vnútra otvoril svoje brány pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov, ktorý si pripomíname v júni.

📜 Počas dňa otvorených dverí sa mohla verejnosť oboznámiť s rôznorodou prácou archivárov, pozrieť si ukážky zaujímavých archívnych dokumentov a nahliadnuť do útrob zvyčajne neprístupných častí archívu, tzv. depotov.

✅ Na otázky verejnosti odpovedali pracovníci archívu vrátane jedného z najvýznamnejších slovenských reštaurátorov Ivana Galamboša, ktorý je spätý so Slovenským národným archívom počas celej svojej bohatej profesionálnej dráhy.

📖 Reštaurátor vzácnych historických kníh, pergamenov, listín a rukopisov, expert na pečate, mapy a glóbusy, ale aj výtvarník a autor faksimile vzácnych dokumentov sa venuje práci aj v úctyhodnom veku 84 rokov.

🎖 Za celoživotný prínos v odbore reštaurátorstvo historických dokumentov a umeleckých diel mu prezident Slovenskej republiky udelil v roku 2010 Rad Ľudovíta Štúra II. triedy.

ℹ️ Slovenský národný archív je najväčším a najvýznamnejším verejným archívom v Slovenskej republike, aktuálne spravuje približne 1 600 archívnych fondov a zbierok v celkovom rozsahu cca 45 500 bežných metrov.

ℹ️ Jeho vznik sa datuje do roku 1952, v budove na Drotárskej ceste, ktorá je jednou z dominánt Bratislavy, sídli od roku 1983.







Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie