Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Majú kryptomeny budúcnosť?

Kryptomeny od svojho vzniku v roku 2009 prešli dlhou cestou, plnou vzostupov a pádov. Na začiatku boli kryptomeny považované za niečo, čo patrí iba do rúk technologických nadšencov. Avšak postupom času, s rastúcim povedomím a obchodným potenciálom, sa ich hodnota začala neustále zvyšovať. Napríklad Bitcoin, ktorý mal v roku 2010 hodnotu len pár centov, dosiahol […]
Menej ako 1 min. min.

Kryptomeny od svojho vzniku v roku 2009 prešli dlhou cestou, plnou vzostupov a pádov. Na začiatku boli kryptomeny považované za niečo, čo patrí iba do rúk technologických nadšencov. Avšak postupom času, s rastúcim povedomím a obchodným potenciálom, sa ich hodnota začala neustále zvyšovať.

Napríklad Bitcoin, ktorý mal v roku 2010 hodnotu len pár centov, dosiahol už v roku 2021 úroveň takmer 69 000 dolárov. V súčasnom cykle cena dokonca prekonala predošlé ATH a dostala sa na hladinu necelých 74 tisíc dolárov. V čase písania tohto článku konsoliduje na úrovni okolo 68 tisíc dolárov. Prudký nárast za relatívne krátky čas ukazuje, že kryptomeny môžu byť nielen prostriedkom voči inflácii, ale aj investíciou s vysokou návratnosťou. Zároveň otvorili možnosti pre zhodnotenie aktuálnych trendov v podobe meme coinov.

Navštíviť WienerAI

Viac stability vďaka reguláciám kryptomien a vstupu inštitúcií

Regulácie kryptomien a vstup veľkých finančných inštitúcií, ako napríklad BlackRock, Ark Investment alebo VanEck, prinášajú na trh s kryptomenami väčšiu stabilitu a dôveryhodnosť. Schválenie bitcoinových a ethereových ETF (Exchange-Traded Funds) je v tomto smere jedným z najvýznamnejších krokov. Fondy obchodovateľné na burze umožňujú aj konzervatívnym investorom získať expozíciu voči kryptomenám bez nutnosti ich priameho držania. Tým poskytujú bezpečný a regulovaný spôsob investovania.

Bitcoinové ETF, ako napríklad IBIT (fond iShares od Blackrocku) alebo FBTC (fond spoločnosti Fidelity), patria medzi fondy, ktoré zaznamenali najvýraznejší úspech. Už pri svojom debute totiž dosiahli objem obchodovania v hodnote miliárd dolárov. Nové ethereové ETF ďalej zvyšujú záujem veľkých finančných inštitúcií, a to aj napriek tomu, že ich k oficiálnemu spusteniu stále chýba schválenie potrebného formuláru S-1. Spotové ETF na Bitcoine a Ethereu jednoducho prinášajú na trh väčšiu likviditu a znižujú volatilitu kryptomien, čo je kľúčové pre celkovú stabilizáciu kryptotrhu.

Pohľad na budúcnosť kryptomien mení nielen prílev investícií od veľkých finančných inštitúcií, ale aj od globálnych spoločností. Tesla, MicroStrategy či Square investovali miliardy dolárov do Bitcoinu, čím demonštrovali svoju dôveru v dlhodobý potenciál týchto digitálnych aktív a ďalej podporujú širšiu adopciu kryptomien.

Z pohľadu budúcnosti kryptomien je tiež dôležité ich postupné znižovanie cenových výkyvov. Posilniť dôveryhodnosť a znížiť volatilitu by mali regulácie na nadnárodnej úrovni. Významným krokom k regulácií sú už spomínané spotové kryptomenové ETF, ktoré overila americká Komisia pre cenné papiere a burzy. Podobný krok zvažujú vykonať aj orgány Európskej Únie, a to zaradením kryptomien medzi nástroje UCITS.

Zvýšením regulácií tak môžeme očakávať zníženie volatility kryptomien, čo ich priblíži k úrovni stability tradičných akcií. Bitcoin dokonca už dnes zaznamenal nižšie cenové výkyvy, ako niektoré akcie zo skupiny „The Magnificent Seven” indexu S&P 500.

Aby si kryptomeny zaistili čo najlepšiu pozíciu medzi atraktívnymi investičnými nástrojmi budúcnosti, bude rozhodujúce ďalšie posilnenie ich dôveryhodnosti prostredníctvom regulácií a investícií velkých inštitúcií. Legitimizácia kryptomien tiež otvára dvere aj novým a inovatívnym projektom, ako sú napríklad Dogeverse alebo WienerAI. Práve tieto projekty môžu profitovať z vyššej dôvery investorov v kryptotrh. Zároveň prinášajú nové technológie, ktoré podporia ďalší rast a adopciu kryptomien.

Ktoré kryptomeny majú budúcnosť? Preskúmajte viacreťazcový Dogeverse

Dogeverse je jedným z najsľubnejších kryptoprojektov, keď ako prvý Doge meme token prináša viacreťazcový ekosystém. Tento multichainový projekt umožňuje bezproblémové zamieňanie tokenu DOGEVERSE medzi šiestimi hlavnými blockchainmi – Ethereum, BNB Smart Chain, Polygon, Solana, Avalanche a Base. Prekonáva tým jednu z najväčších výziev v kryptosvete, a to interoperabilitu medzi jednotlivými sieťami. Dogeverse tak významne prispieva k širšej adopcii kryptomien.

Token Dogeverse. Zdroj: thedogeverse.com

Jednou z hlavných výhod meme projektu je jeho schopnosť ponúknuť prístup k tomu blockchainu, ktorý má v daný čas najnižšie poplatky za transakcie. Intuitívne užívateľské rozhranie zase umožňuje vykonávať transakcie aj používateľom bez technických znalostí. Prechod medzi jednotlivými blockchainmi totiž vykonáte priamo v ekosystéme Dogeverse. Investičnú atraktivitu zvyšujú aj odmeny za staking tokenu, ktoré dnes dosahujú výšku 45 % ročne.

Pre investorov, ktorí vyhľadávajú nové obchodné príležitosti, predstavuje projekt Dogeverse, na čele s psíkom Cosmom, jedinečnú príležitosť. Aj preto dokázal naplniť 15 miliónový strop predpredaja v rekordne krátkom čase. Našťastie si token môžete stále kúpiť za zníženú predpredajnú cenu 0,00031 dolárov. Bližšie informácie a možnosť nákupu nájdete na oficiálnej stránke Dogeverse.

Kúpiť token DOGEVERSE

Trendy meme coiny rozširuje WienerAI

WienerAI je inovatívny projekt, ktorý sa zameriava na rozšírenie segmentu meme coinov prostredníctvom umelej inteligencie. Token WAI je dôkazom, že aj meme coiny, ktoré začali ako vtipné kryptomeny, dnes môžu priniesť na kryptotrh pokročilé technológie. WienerAI využíva umelú inteligenciu na analýzu trhu a predpovedanie trendov, čím poskytuje investorom tie najaktuálnejšie informácie pre ich investičné rozhodnutia. Sleduje totiž rôzne ukazovatele, aby poskytol komplexný obraz o súčasných trendoch.

WienerAI kombinuje meme coiny s umelou inteligenciou. Zdroj: wienerdog.ai

Za sprístupnenie nástrojov AI a ich predikcií si platforma neúčtuje žiadne poplatky. Rovnako lukratívny je aj prístup k zameniteľnosti tokenu, keďže funguje na sieti Ethereum. To všetko na pozadí tvorby vlastnej angažovanej komunity s názvom The Sausage Army. Atribúty meme projektu oslovili nielen skorých investorov, ale aj populárnych kryptoanalytikov. Jedným z nich je Michael Wrubel s viac ako 312-tisícmi sledovateľmi na YouTube.

Pre investorov, ktorí sa bavia na memoch a zaujíma ich umelá inteligencia, je WienerAI ideálnym kandidátom na nákup. Ako token so štandardom ERC-20, ani WienerAI nezabúda na možnosť stakingu s odmenou vo výške 307 %. Spoznajte svet vesmírneho jazvečíka na sociálnych sieťach Twitter a Telegram, kde vás prevedie svojimi jedinečnými funkciami, ktorými obohatí dynamický kryptosvet.

Kúpiť token WAI

Záver

Súčasné pozadie kryptomien, spojené s ich reguláciou a prílevom inštitučných investícií, naznačuje ich sľubnú budúcnosť. Nedávne schválenie ethereových ETF a plány Európy pre úpravu decentralizovaných aktív posúvajú pokrok ešte ďalej. Je preto pravdepodobné, že si kryptomeny do svojich investičných portfólií čoskoro pripoja aj konzervatívni investori.

Projekty, ako sú Dogeverse a WienerAI predstavujú ďalšiu fázu vývoja kryptosféry, ktorá môže priniesť nové možnosti a príležitosti pre investorov. Investovanie do kryptomien síce nesie svoje riziká, no správne zvolený token môže priniesť veľké výnosy. Pre tých, ktorí chcú byť súčasťou tejto revolúcie, sú inovatívne projekty Dogeverse, na čele s psíkom Cosmom, alebo WienerAI, ktorú reprezentuje vesmírny jazvečík, skvelými príležitosťami, ktoré majú svetlú budúcnosť.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post Majú kryptomeny budúcnosť? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie