Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Makovo-citrónový koláč bez cukru a múky

Veľ’ká Noc je za dverami a čo ozdobí stôl lepšie ako tento žltučký..koláč! Makovo-citrónový koláč bez cukru nie len dobre chutí, ale upúta každé oko. S čím sa vám spája Veľká Noc? Mne určite so šibačkou, farbenými vajíčkami a tradíciami v podobe mäsových obložených mís. Paradoxne sme doma nikdy nič špeciálne nevypekali. Ani barančeka, ani […]
Menej ako 1 min. min.

Veľ’ká Noc je za dverami a čo ozdobí stôl lepšie ako tento žltučký..koláč! Makovo-citrónový koláč bez cukru nie len dobre chutí, ale upúta každé oko.

S čím sa vám spája Veľká Noc? Mne určite so šibačkou, farbenými vajíčkami a tradíciami v podobe mäsových obložených mís. Paradoxne sme doma nikdy nič špeciálne nevypekali. Ani barančeka, ani sušienky. Stačili nám čokolády, ktoré vyšibal môj brat a otec. Jedli sme ich potom ešte tri mesiace.

Túto Veľkú Noc tradície asi nebudú dodržané – niektorí členovia rodiny pracujú, niektorí idú na wellness a niektorí.. na výlet do Slovenského Raja (ja). 🙂 Preto som pripravila tento žltý koláčik pre všetkých, ktorí si chcú urobiť Veľkú Noc kedykoľvek. Jedno pozretie na tento pozitivitou nabitý koláč bez cukru a hneď ste vo veľkonočnej nálade. Alebo v jarnej 🙂

Nebojte sa, žltá farba je výlučne z prírodných zdrojov – a to z produktov od Powerlogy s kurkumou – vnútri je orechové maslo s kurkumou a navrch roztopená kurkumová čokoláda 🙂 Ak je to pre vás príliš špecifická chuť, nebojte, nie je v recepte príliš výrazná. Len tak príjemne dopĺňa chuť koláčiku.

Štruktúrou je koláč bez cukru skoro ako klasický piškót, len menej suchý 🙂 Rozplýva sa v ústach. No a hlavne – je z jednej misky, v rúre za pár minút a hotovo. Vy si môžete vyložiť nohy a relaxovať.

Na 15x15cm formu budeme potrebovať:

170g mandľovej múky3 vajcia150g bieleho jogurt (3,7%)2 PL kokosového oleja1 ČL prášku do pečiva3 PL celého maku1/4 ČL citrónovej kôry1 PL citrónovej šťavy1 PL orechového masla s kurkumou Powerlogy (možno vynechať)

Poleva:

60g čokolády s kurkumou Powerlogy (alebo inej)1 PL šľahačkovej smotany

Postup:

Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt, kokosový olej, citrónovú kôru a šťavu a orechové maslo a premiešame.Pridáme suché suroviny – mandľovú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a pridáme mak.Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 minút na 180°C.Keď koláč vychladne, polejeme roztopenou čokoládou zmiešanú so smotanou.

The post Makovo-citrónový koláč bez cukru a múky appeared first on Nie som z cukru.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie