Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Malinový quiche. Netradičné spojenie s vynikajúcou chuťou

Malinový quiche predstavuje fascinujúci zvrat v klasickom recepte na quiche, kombinujúci sladké tóny malín s bohatou a slanou chuťou syra. Tento jedinečný a elegantný pokrm sa vyníma vo svete slaných koláčov, kde sa často hľadajú nové chute a inšpirácie. Maliny pridávajú nielen krásnu vizuálnu zložku, ale aj sviežosť, ktorá vyvažuje bohatosť syrovej plnky. Tento recept […]
Menej ako 1 min. min.

Malinový quiche predstavuje fascinujúci zvrat v klasickom recepte na quiche, kombinujúci sladké tóny malín s bohatou a slanou chuťou syra. Tento jedinečný a elegantný pokrm sa vyníma vo svete slaných koláčov, kde sa často hľadajú nové chute a inšpirácie. Maliny pridávajú nielen krásnu vizuálnu zložku, ale aj sviežosť, ktorá vyvažuje bohatosť syrovej plnky.

Tento recept je ideálny na letné mesiace, kedy sú maliny v sezóne a ich chuť je najintenzívnejšia. Malinový quiche môže byť podávaný ako lahodný hlavný chod, prípadne ako sofistikovaný predkrm pri špeciálnych príležitostiach. A či už plánujete rodinný obed na terase alebo formálnejšiu večeru, malinový quiche zaručene pritiahne pozornosť a poteší chuťové poháriky každého gurmána.

Malinový quiche recept

Ingrediencie

Cesto

200 gramov hladkej múky

100 gramov studeného masla, nakrájaného na kocky

Štipka soli

4-5 lyžíc studenej vody

Na plnku

150 gramov kozieho syra (alebo iného krémového syra)

200 ml smotany na varenie

3 veľké vajcia

1/2 čajovej lyžičky mletej čiernej papriky

1/2 čajovej lyžičky soli

1 hrsť čerstvých malín

Niekoľko lístkov čerstvej bazalky alebo mäty na ozdobu

Postup

1. Príprava cesta: V mise zmiešajte múku so soľou. Pridajte studené maslo a prstami alebo pomocou mixéra spracujte do hrubých drobkov. Pridajte studenú vodu, až kým sa cesto nespojí do hladkej hmoty. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke odpočívať aspoň 30 minút.

2. Príprava cestovej krusty: Predhrejte rúru na 190°C. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 5 mm. Cestom vyložte formu, pritlačte na dno a okraje. Okraje cesta môžete ozdobiť podľa želania. Cesto prepichnite vidličkou a predpečte v rúre 10 minút.

3. Príprava plnky: Vo veľkej mise zmiešajte kozí syr, smotanu, vajcia, soľ a čierne korenie do hladkej zmesi. Rozlejte plnku do predpečenej krusty.

4. Pečenie: Na plnku jemne poukladajte maliny. Pečte v rúre približne 25-30 minút, alebo kým povrch nezhnedne a plnka nezhustne.

5. Dokončenie: Nechajte quiche vychladnúť aspoň 15 minút pred krájaním. Pred podávaním ozdobte lístkami bazalky alebo mäty.

Malinový quiche otázky a odpovede

Môžem použiť iné ovocie namiesto malín?

Áno, quiche môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a použiť iné druhy ovocia, ako sú čučoriedky alebo jahody, ktoré tiež skvele doplnia slaný syr.

Ako môžem zabezpečiť, že cesto bude krehké a chrumkavé?

Kľúčom ku krehkému cestu je použitie studeného masla a minimalizovanie manipulácie s cestom. Tiež je dôležité cesto dobre vychladiť pred pečením.

Je možné quiche pripraviť vopred?

Áno, quiche môžete pripraviť deň vopred a uskladniť v chladničke. Pred podávaním ho len jemne zohrejte v rúre.

Môže sa malinový quiche zamraziť?

Quiche môžete zamraziť, ale je dôležité ho správne zabaliť, aby sa zachovala jeho chuť a textúra. Pred podávaním ho rozmrazte v chladničke a potom zohrejte.

Aký syr je najlepší na použitie v tomto recepte?

Kozí syr je ideálny vďaka svojej krémovej textúre a jemne pikantnej chuti, ktorá skvele dopĺňa sladkosť malín.

Ako viem, že je quiche hotový?

Quiche by mal byť na povrchu zlatistý a stuhnutý. Stred by mal byť pevný, ale mierne vláčny.

Ako môžem variť s malinami, aby sa počas pečenia nerozpadli?

Maliny pridajte do quiche pozorne a opatrne. Ak ich chcete ešte viac ochrániť, môžete ich pred pridaním do quiche jemne obaliť v múke.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Malinový quiche. Netradičné spojenie s vynikajúcou chuťou je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie