Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Málokto po nej siahne. Zabudnutá rastlina urýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach). Dáva vám jarné obdobie väčšiu motiváciu starať sa o svoju postavu? Skvelé, mobilizácia je prvým krokom k strate prebytočných kíl. Ďalej nasleduje strava a fyzická aktivita, no oplatí sa spoznať ešte jedného spojenca. Zoštíhľujúce vlastnosti senovky gréckej vám pomôžu rýchlejšie schudnúť a udržať výsledky vášho snaženia. Zoštíhľujúce […]
Menej ako 1 min. min.

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach).

Dáva vám jarné obdobie väčšiu motiváciu starať sa o svoju postavu? Skvelé, mobilizácia je prvým krokom k strate prebytočných kíl. Ďalej nasleduje strava a fyzická aktivita, no oplatí sa spoznať ešte jedného spojenca. Zoštíhľujúce vlastnosti senovky gréckej vám pomôžu rýchlejšie schudnúť a udržať výsledky vášho snaženia.

Zoštíhľujúce vlastnosti senovky gréckej vám pomôžu rýchlejšie schudnúť a udržať výsledky vášho snaženia.
Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach

Ako vyzerá senovka? Kde sa vyskytuje?

Celý názov rastliny je senovka grécka. Jej využitie v prírodnej medicíne má dlhú históriu. V prírode sa najčastejšie vyskytuje v Ázii a Európe, ale vzhľadom na jej všestranné liečivé vlastnosti sa dnes pestuje po celom svete.

Kde nájsť senovku grécku? Najlepšie podmienky pre rozvoj rastliny sú slnečné polohy. V plnom štádiu môže dosiahnuť výšku až 160 centimetrov, no na Slovensku sa zvyčajne zastaví na 60 centimetroch. Stonka je pokrytá jemnými chĺpkami – najmä v hornej časti. Charakteristickým znakom sú zúbkované listy, používané ako v bylinkárstve, tak aj ako korenie pri varení. Najcennejšou liečivou surovinou sú však semená senovky gréckej.

Liečivé vlastnosti senovky gréckej – váš žalúdok vám bude vďačný

Ak chcete schudnúť bezpečne a efektívne, musíte sa o svoje telo starať v rôznych oblastiach. Senovka grécka veľmi dobre pôsobí na tráviaci systém. Stimuluje vylučovanie žalúdočných štiav, čím zlepšuje trávenie a vstrebávanie cenných vitamínov a minerálov. Zároveň podporuje sliznicu žalúdka, chráni ju pred dráždivými faktormi.

Senovka grécka vie šetrne odstrániť toxíny z tela, čo zase ocení pečeň. Má mierne laxatívny účinok. Bude sa hodiť najmä ľuďom, ktorí majú problémy s pravidelným vyprázdňovaním a často pociťujú bolestivú zápchu.

Zaraďte ju do svojho jedálnička na potlačenie chuti do jedla

Senovka grécka pomáha pri chudnutí vďaka obsahu vlákniny, ktorá pomáha predĺžiť pocit sýtosti po jedle. Ľahšie tak dodržíte svoje stravovacie predsavzatia. Rastlina známa z ľudových liečiteľstiev má aj vlastnosti, ktoré znižujú a regulujú hladinu cukru. Treba spomenúť, že jeho pravidelná konzumácia urýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov. Oblečenie o číslo menšie si budete môcť obliecť rýchlejšie.

Senovka grécka vie šetrne odstrániť toxíny z tela, čo zase ocení pečeň.
Foto: Pixabay/559343

Chudnutie si vyžaduje silu

Nie je to len o sile vôle či zdvíhaní činiek. Strava a fyzická aktivita sú kľúčovými faktormi, ale je ťažké ich implementovať, ak sa cítime neustále unavení. Fyzická aj psychická slabosť neprospieva chudnutiu. Senovka grécka pomôže vysporiadať sa s týmito stavmi a tiež podporí budovanie svalov.

Blahodarné semienka vám umožnia jednoducho pripraviť si nálev zo senovky gréckej.
Foto: shutterstock/Indian Food Images

Ako používať senovku grécku na chudnutie?

Blahodarné semienka vám umožnia jednoducho pripraviť si nálev zo senovky gréckej. Stačí nasypať dve lyžičky semienok do pohára a zaliať vriacou vodou. Odložte na pol hodinu a je to hotové. Pre najlepšie výsledky pri chudnutí pite dvakrát denne – pred raňajkami a večer pred spaním.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto prekabátite svoj hlad. Tieto raňajky vás zasýtia na dlhšie. Sú najlepšie na chudnutie

Prineste si ich z prechádzky a pripravte si sirup. Využite sezónu a v zime sa zavďačíte

The post Málokto po nej siahne. Zabudnutá rastlina urýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie