Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Maloobchodné tržby v Poľsku vzrástli

Maloobchodné tržby v Poľsku vzrástli v marci o viac než 6 % a pokračovali tak v najvýraznejšom raste za takmer dva roky. Aj keď tento rast bol pozitívny, zaostal za očakávaniami ekonómov, ktorí počítali so zrýchlením rastu. Údaje zverejnené poľským štatistickým úradom naznačujú, že tržby v poľskom maloobchode sa v marci zvýšili medziročne o 6,1 […]
Menej ako 1 min. min.

Maloobchodné tržby v Poľsku vzrástli v marci o viac než 6 % a pokračovali tak v najvýraznejšom raste za takmer dva roky.

Aj keď tento rast bol pozitívny, zaostal za očakávaniami ekonómov, ktorí počítali so zrýchlením rastu. Údaje zverejnené poľským štatistickým úradom naznačujú, že tržby v poľskom maloobchode sa v marci zvýšili medziročne o 6,1 %, čo predstavuje rovnaké tempo rastu ako vo februári a zároveň najvýraznejší rast od mája 2022. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics. Napriek tomu bol tento nárast slabší, než sa predpokladalo, pričom analytici očakávali zrýchlenie na 6,7 %.

Pokračovanie stabilného rastu tržieb maloobchodu bolo ovplyvnené najmä zvýšeným tempom rastu tržieb z predaja potravín, nealkoholických nápojov a tabakových výrobkov, zatiaľ čo pokles tržieb z predaja textilu, odevov a obuvi bol miernejší. Rast tržieb z predaja potravín, nealkoholických nápojov a tabakových výrobkov sa zrýchlil z 1,3 % na 6,6 %, zatiaľ čo pokles tržieb z predaja textilu, odevov a obuvi sa spomalil z 21,5 % na 15,2 %.

V medzimesačnom porovnaní tržieb maloobchodu v Poľsku sa po februárovom poklese v marci zaznamenal prudký rast. Zatiaľ čo vo februári klesli o 0,9 %, v marci sa zvýšili o 14,2 %.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie