Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Malý a Cestný beh Trate mládeže v Banskej Štiavnici: Športové podujatie pre mládež s charitatívnym rozmerom

Malý a Cestný beh Trate mládeže je obľúbené športové podujatie, ktoré sa koná pravidelne každý rok. Svojou dlhou tradíciou, ktorá trvá už viac ako 40 rokov, si získalo priazeň účastníkov všetkých vekových kategórií. Ako informuje mesto Banská Štiavnica, toto podujatie ponúka možnosť preveriť svoje schopnosti a limity v behu v rôznych kategóriách. Malý beh Trate […]
Menej ako 1 min. min.

Malý a Cestný beh Trate mládeže je obľúbené športové podujatie, ktoré sa koná pravidelne každý rok. Svojou dlhou tradíciou, ktorá trvá už viac ako 40 rokov, si získalo priazeň účastníkov všetkých vekových kategórií.

Ako informuje mesto Banská Štiavnica, toto podujatie ponúka možnosť preveriť svoje schopnosti a limity v behu v rôznych kategóriách.

Malý beh Trate mládeže

Malý beh Trate mládeže sa organizuje vždy v piatok posledného májového alebo prvého júnového týždňa. Účasť na tomto behu je určená deťom od materských škôl až po stredné školy. Pretekárska trasa pre malé deti sa líši podľa vekovej kategórie a deti si tak môžu vyskúšať beh na rôznych vzdialenostiach.

Cestný beh Trate mládeže

Cestný beh Trate mládeže sa organizuje v sobotu po Malom behu Trate mládeže. Trať dlhá 20 km vedie po asfaltovom podklade a členitom teréne, ktorý kopíruje priebeh Trate mládeže. Beh začína v Hronskej Breznici a pokračuje až na štadión v Banskej Štiavnici, kde je cieľ.

Kategória OPEN

Okrem hlavných kategórií pre mládež a dospelých sa v rámci podujatia koná aj beh na 5,5 km pre mužov a ženy bez rozdielu veku. Štart tohto behu je v Banskej Belej, trasa vedie do Banskej Štiavnice na atletický štadión.

Charitatívny rozmer

Podujatie má nielen športový, ale aj charitatívny rozmer. Časť štartovného príspevku je určená na podporu nadácie Svetielko nádeje. Táto nadácia pomáha detským onkologickým pacientom a deťom v domácej hospicovej starostlivosti. Každý účastník tým, že sa zúčastní behu, prispieva na pomoc týmto deťom.

Podujatie Malý a Cestný beh Trate mládeže tak ponúka jedinečnú príležitosť nielen pre súťažiacich, ale aj pre priateľov športu, ktorí môžu podporiť dobrú vec a zároveň sa aktívne zúčastniť na tejto športovej udalosti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie