Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Marec Mesiac knihy v Holíči bol úspešný

Marec, mesiac knihy, sa opäť ukázal ako obdobie plné zázrakov, múdrosti a dobrodružstiev v rámci mestských knižníc. „Kniha je zázračná vecička. Na prvý pohľad je to len papier, písmenká a farby, ale toľko múdreho, zázračného, veselého a napínavého sa v nej skrýva,“ povedal spisovateľ Daniel Hevier a názorom všetkých knihomilcov by sa ťažko odporovalo. Marec […]
Menej ako 1 min. min.

Marec, mesiac knihy, sa opäť ukázal ako obdobie plné zázrakov, múdrosti a dobrodružstiev v rámci mestských knižníc. „Kniha je zázračná vecička.

Na prvý pohľad je to len papier, písmenká a farby, ale toľko múdreho, zázračného, veselého a napínavého sa v nej skrýva,“ povedal spisovateľ Daniel Hevier a názorom všetkých knihomilcov by sa ťažko odporovalo.

Marec mesiac knihy patrí medzi jedny z najvýznamnejších období pre knihovníkov, a to nielen na Slovensku, ale aj v mnohých iných častiach sveta. Je to obdobie, keď sa venuje mimoriadna pozornosť nielen uctievaniu kníh, ale aj oslavovaniu kultúry čítania a vzdania holdu autorom a autorkám.

V tomto roku sa k tomuto slávnostnému obdobiu pripojil aj Týždeň slovenských knižníc, vyhlasovaný Slovenskou asociáciou knižníc už od roku 1999. Mesto Holíč sa tento rok vydalo na cestu objavovania kníh a kultúry čítania s neuveriteľnou energiou a zanietením.

Mesto Holíč zahájilo tento mesiacný festival výstavou s názvom „História je matka múdrosti“, ktorá zaujala mnohých návštevníkov. Okrem toho, aby prilákali nových čitateľov, mestská knižnica v Holíči si dala za úlohu aj starostlivosť o tých najmenších. Pre deti pripravili sériu podujatí s názvom „Materáci objavujú čaro knižnice“, kde sa deti nielen zabávali, ale aj vzdelávali prostredníctvom rôznych aktivít a hier.

Ako informuje mesto Holíč, pre dospelých návštevníkov boli pripravené zaujímavé besedy so spisovateľkou Renátou Matúškovou. Tieto besedy sa uskutočnili nielen v priestoroch knižnice, ale aj v Klube seniorov v Holíči, čo poukazuje na snahu zapájať čo najširšiu verejnosť do kultúry čítania a diskusií o literatúre.

Medzi tradičné podujatia patrila aj súťaž pre žiakov tretích ročníkov základných škôl o prestížny titul „Kráľ čitateľov 2024“. Víťazom sa stala Lilianka Gonová, čo svedčí o ich oddanosti čítaniu a hľadaniu vedomostí.

Zaujímavosťou je aj štatistika návštevnosti. Mestská knižnica v Holíči usporiadala v marci celkovo 23 podujatí, z ktorých 18 bolo pre deti, 4 pre dospelých a 1 spoločné pre obe vekové kategórie. Celkový počet návštevníkov dosiahol úctyhodných 1075, čo jasne svedčí o obrovskej popularite a úspechu tohto podujatia.

Marec mesiac knihy v meste Holíč bol tak nielen obdobím prezentácie kníh, ale aj časom vzdelávania, kultúry a zábavy. Je jasné, že kultúra čítania a podpora kníh sa v tomto meste rozvíja silným tempom a s veľkým nadšením zo strany jeho obyvateľov.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie