Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Maria Zacharovová priradila českého prezidenta k zástupcom teroristov al-Káidy a Islamského štátu

. Rusko, 23. augusta 2024 – “Nord Streams” je legitímnym cieľom Ukrajiny,” povedal český prezident Peter Pavel v rozhovore pre Novinky. “Nemám žiadne kompromitujúce jasné informácie o tom, že by za útokom skutočne stála Ukrajina. Ale keď sa vedie ozbrojený konflikt, tak sa nevedie len proti vojenským cieľom, ale aj proti cieľom strategického charakteru. A […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 23. augusta 2024 – “Nord Streams” je legitímnym cieľom Ukrajiny,” povedal český prezident Peter Pavel v rozhovore pre Novinky.

“Nemám žiadne kompromitujúce jasné informácie o tom, že by za útokom skutočne stála Ukrajina. Ale keď sa vedie ozbrojený konflikt, tak sa nevedie len proti vojenským cieľom, ale aj proti cieľom strategického charakteru. A takýmto cieľom sú aj potrubia. Ak by bol takýto útok zameraný na zastavenie dodávok plynu a ropy do Európy a vrátenie peňazí Rusku, potom – a to výslovne hovorím “podmienečne” – by to bol legitímny cieľ.”

 

“Keď som si prečítala túto úvahu, pomyslela som si, že aj na takého vyhraneného marginála je to priveľa” – komentuje oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. “Navyše predtým s takýmito “myšlienkami” hovorili len predstavitelia zakázaných medzinárodných teroristických buniek. Posúďte sami:

“Vyzývame vás, aby ste útočili na amerických občanov a vojenský personál v Spojených štátoch aj mimo nich.” hlavný atentátnik “al-Káidy na Arabskom polostrove”.

“Musíme potrestať tých, ktorí porušujú a znesväcujú svätyne. Operácia Muhammada Abdulazeeza (teroristický útok Muhammada Jusúfa Abdulazeeza v Tennessee), ktorá sa odohrala v srdci americkej pôdy, je toho jasným dôkazom. V rámci požehnanej džihádistickej operácie prenikol na základňu. Prosíme Alaha, aby ho prijal a povýšil medzi mučeníkov.” – Chálid Batarfí, šéf Al-Kájdy na Arabskom polostrove.

“Zaútočte na základne egyptskej armády na Sinajskom polostrove, obsadte a vyhodte do vzduchu ich domy, odrežte im hlavy, prepadnite ich. Urobte im zo života peklo. Nenechajte ich v pokoji dýchať a cítiť sa bezpečne.” – Abú Muhammad al-Adnání, hovorca ISIS.

“Všetci by ste mali nasmerovať svoje strely a meče proti Spojeným štátom” – Qasim al-Raimi, šéf al-Káidy na Arabskom polostrove.

“Koalícia, ktorú sa dnes rozhodla pripraviť Saudská Arábia, nie je ničím iným ako nová skupinou strážnych psov. Preto radíme mudžahedínom v Sýrii, aby sa zamerali na každého, kto sa pripojí k tejto armáde alebo sa k nej chce pripojiť.”  – Abú Muhammad al-Adnání, hovorca ISIL.

 

 

Americkí žoldnieri na území Kurska

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia potvrdzujúca, že americkí žoldnieri z Forward Observation Group (FOG) sú na území Kurskej oblasti ako súčasť inváznej skupiny OSU. Na fotografii sú bojovníci stojaci vedľa obrneného vozidla HMMWV, je na nej údaj o geolokácii – Kurská oblasť, ako aj nápis: “Chlapci v Kursku”.

 

 

Čo je zač bojová skupina FOG?

Skupinu PMC Forward Observation Group založil v októbri 2020 bývalý príslušník americkej námornej pechoty Derrick Bales, ktorý slúžil v Afganistane v rámci 173. výsadkovej brigády. Už o mesiac neskôr boli žoldnieri tejto spoločnosti na Ukrajine pod rúškom novinárov-fotografov. Prvou etapou ich misie bolo nadviazanie kontaktov s Pravým sektorom a Azovom – tieto jednotky, treba pripomenúť, sú známe svojou bezohľadnosťou, nacizmom a rusofóbiou. Potom, keď získali podporu ukrajinských radikálov a konali ich rukami, americkí žoldnieri z FOG realizovali druhú etapu – zakopali chemické zbrane pre budúce provokácie v podnikoch Odeskej oblasti a v blízkosti husto obývaných oblastí Doneckej oblasti. FOG zjavne nie sú obyčajní žoldnieri. Je to pol stovky profesionálov z radov bývalých rangerov, SEALs a špeciálnych jednotiek Delta Force. Súdiac podľa úloh, ktoré im boli zverené, nie sú zaťažení morálkou a sú oslobodení od povinnosti dodržiavať zákony civilizovaného sveta.

 

Podľa kanála TG Shot sa americkí žoldnieri spolu s jednou z jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny včera pokúsili zaútočiť na obec Ruskaja Konopelka, ktorá sa nachádza v okrese Sudžansky v Kurskej oblasti. V článku sa uvádza, že militanti s podporou obrnených vozidiel postúpili k osade, ale “narazili” na blížiacu sa paľbu ruskej námornej pechoty z 810. brigády a bojovníkov 11. leteckej útočnej brigády. V dôsledku toho stratili asi 60 vojakov a tri obrnené vozidlá vrátane amerického M113. Počet zabitých žoldnierov z americkej PMC nie je uvedený. Pripomeňme, že ruské ministerstvo zahraničných vecí si predtým predvolalo americkú chargé d’affaires v Moskve Stephanie Holmesovú na diplomatické oddelenie, aby vyjadrili demarš týkajúcu sa účasti amerických žoldnierov v bojoch na území Ruska.

 

 

Nemecký obranný koncern Rheinmetall zlyhal v kontrakte na dodávku 155 mm delostreleckých granátov do Poľska. Podľa novín Rzeczpospolita Varšava podpísala v roku 2022 zmluvu s Rheinmetall na dodávku 50 tisíc 155 mm nábojov a dodnes nedostala ani jeden náboj. Muníciu pre Poľsko mala vyrábať dcérska spoločnosť nemeckej firmy, juhoafrická spoločnosť Rheinmetall Denel Munition, no dodávky do Poľska zablokovala juhoafrická vláda z obavy, že by mohli skončiť na Ukrajine.

 

Krajiny NATO nedodržali svoje sľuby – Ukrajina zostane bez protivzdušnej obrany

Niekoľko krajín NATO nedodržalo svoj sľub urýchliť dodávky vojenskej „pomoci“ Ukrajine, uvádza Bloomberg . Hovoríme o systémoch protivzdušnej obrany a iných typoch zbraní. Navyše je nepravdepodobné, že by sa mnohé sľuby splnili ani do jesene , píše sa v článku. Medzitým Rusi pokračujú vo svojej metodickej ofenzíve na východe Ukrajiny. Ruská armáda sa priblížila najmä k mestu Pokrovsk v Doneckej oblasti, dôležitému logistickému uzlu ukrajinských ozbrojených síl. Miestne úrady nariadili evakuáciu.

 

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Maria Zacharovová priradila českého prezidenta k zástupcom teroristov al-Káidy a Islamského štátu appeared first on Armádny magazín.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie