Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Marián Magát, ktorý je obžalovaný z extrémizmu, zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodnutie nie je právoplatné

Marián Magát obžalovaný z extrémizmu zostáva vo väzbe. Špecializovaný trestný súd v stredu zamietol návrh obžalovaného na prepustenie z väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, o sťažnosti obžalovaného rozhodne Najvyšší súd. Potvrdil to obhajca obžalovaného Martin Burian. “Sudca po výsluchu obžalovaného zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil písomným sľubom ani dohľadom […]
Menej ako 1 min. min.

Marián Magát obžalovaný z extrémizmu zostáva vo väzbe. Špecializovaný trestný súd v stredu zamietol návrh obžalovaného na prepustenie z väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, o sťažnosti obžalovaného rozhodne Najvyšší súd. Potvrdil to obhajca obžalovaného Martin Burian.

“Sudca po výsluchu obžalovaného zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil písomným sľubom ani dohľadom probačného a mediačného úradníka,” priblížila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Burian dodal, že jeho klient sa nachádza v tzv. preventívnej väzbe. Tá sa využíva pri obave z možného pokračovania v trestnej činnosti.

Obžalovaný Marián Magát zostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd

Obžalovaný zároveň namietal zaujatosť sudcu, ktorú konajúci sudca zamietol. “Proti rozhodnutiu o nevylúčení sudcu podal obžalovaný sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky,” podotkla Kudjáková.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu v januári uznal Magáta za vinného zo spáchania 43 skutkov, ktoré sa týkali extrémistických trestných činov, a ten dostal šesťročný trest väzenia. Najvyšší súd však tento rozsudok zrušil a prípad vrátil naspäť na špecializovaný súd.

Trestných činov sa mal Magát podľa obžaloby dopustiť v rokoch 2017 až 2021. Zadržali ho v januári 2022.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie