Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan). Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach. Tento efekt sa dá dosiahnuť pomocou niekoľkých ľahko dostupných surovín, ktoré pravdepodobne ľahko nájdete […]
4 min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slatan).

Marináda na pečené bravčové karé je recept, ktorý sa oplatí poznať a používať nielen počas prvomájových sviatkov. Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach. Tento efekt sa dá dosiahnuť pomocou niekoľkých ľahko dostupných surovín, ktoré pravdepodobne ľahko nájdete vo svojej kuchyni. Vyskúšajte tento osvedčený recept na marinádu na pečené bravčové karé a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

Marinované mäso získa na chuti a je veľmi šťavnaté a jemné – takmer sa rozplýva v ústach.
Foto: shutterstock/Slatan

Pečené bravčové karé je vynikajúce a chutné jedlo na májový víkend! Mnohí ľudia však považujú bravčové karé za „problematické“ mäso, pretože počas tepelnej úpravy môže byť príliš suché a gumové. Ako tomu zabrániť, aby pečené bravčové karé potešilo vašu domácnosť aj hostí?

Pečené bravčové karé – jemné, delikátne, aromatické. To všetko vďaka marináde

Tajomstvo dokonalého pečeného bravčového karé spočíva v správnom marinovaní mäsa. Marinovanie je obľúbený postup, ktorý sa v kuchyni používa na dosiahnutie výnimočne mäkkej a jemnej štruktúry, ako aj na zlepšenie chuti pokrmu. Kto z nás nemiluje ten okamih, keď si do úst vložíme kúsok mäsa a pocítime jeho jemnosť a mäkkosť? Čomu za to vďačíme? Je to marináda na bravčové karé, ktorá, ak je zložená z dokonale vybraných ingrediencií, dokáže zázraky. Medzi ingrediencie, ktoré najčastejšie používame na prípravu marinády na bravčové karé, patria: olej, soľ, cesnak, bobkový list, nové korenie, majorán, štipľavá paprika, sladká paprika a korenie.

Nočná marináda na bravčové karé – ako dlho má mäso zostať v marináde?

Marináda na bravčové karé cez noc alebo možno na niekoľko hodín? Ako dlho by malo mäso zostať v marináde? Pokiaľ ide o dĺžku marinovania mäsa, prevláda názor, že je lepšie marinovať kratší čas, ako nemarinovať vôbec, hoci v prípade marinády na bravčové karé sa osvedčuje skôr niekoľkohodinová marináda. Na rozdiel napríklad od kuracích stehien alebo krídel je bravčové karé veľký kus mäsa, takže je potrebný čas, aby marináda prenikla do jeho hĺbky a pôsobila rovnomerne po celom povrchu.

Zásady marinovania mäsa a výhody používania marinády na bravčové karé už poznáme. Je teda čas na naše návrhy receptov na marinádu na bravčové karé, ktorá premení váš pokrm a dodá mu jedinečnú chuť.

Marináda na pečené bravčové karé s množstvom aromatických byliniek

Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia. Na kúsok bravčového karé s hmotnosťou približne 1 kg si pripravte tieto prísady:

1 l vody,

1,5 polievkovej lyžice soli,

3 malé bobkové listy,

5 zrniek nového korenia,

1 lyžička granulovaného cesnaku,

1 PL sušenej petržlenovej vňate,

1 PL rozmarínu,

½ čajovej lyžičky mletého koriandra.

Základom prvej marinády na pečené bravčové karé sú aromatické bylinky, ktoré sa k tomuto mäsu dokonale hodia.
Foto: shutterstock/Dream79

Spôsob prípravy:

Do veľkej nádoby nalejte vodu a vložte všetky prísady na marinádu na bravčové mäso. Veľmi dobre ich premiešajte a potom mäso ponorte do marinády. Nádobu prikryte fóliou a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Marinované mäso vyberte z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Po uplynutí tejto doby bravčové mäso potrite dvoma lyžicami olivového oleja, potom ho zabaľte do alobalu a vložte do rúry. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov pol hodiny, potom znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 60 minút. Niekoľko minút pred koncom pečenia môžete alobal odstrániť, aby mäso trochu zhnedlo.

Marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Nebo v ústach na májový víkend!

Našu druhú inšpiráciu predstavuje marináda na pečené bravčové karé s medom a horčicou. Je to návrh hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú sladkú a pikantnú chuť mäsa. Na 1 kg bravčového karé si pripravte tieto ingrediencie:

3 polievkové lyžice tekutého medu,

3 lyžice horčice,

2 PL sójovej omáčky,

2 PL olivového/zeleninového oleja,

3 malé bobkové listy,

2 veľké strúčiky cesnaku,

½ čajovej lyžičky korenia.

Med dodá mäsu sladkú a lahodnú chuť.
Foto: pexels/Pixabay

Spôsob prípravy:

Cesnak ošúpte a prelisujte, potom ho vložte do misky. Pridajte ostatné prísady na marinádu a dôkladne premiešajte. Vzniknutou marinádou rovnomerne potrite celý kus mäsa. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Marinované mäso vyberte aspoň hodinu pred pečením. Umiestnite karé do rúry a pečte ju 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom teplotu znížte na 160 stupňov a pečte ďalšiu hodinu. Vo vypnutej rúre ho nechajte asi 15 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička

The post Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie