Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Marine le Pen slibuje, že deportuje cizince vyznávající totalitní ideologii a uzavře mešity

Splní Marine le Pen své sliby nebo – podobně jako Meloniová – na ty hlavní zapomene a prosadí jen některé dílčí, spíše nedůležité body programu? Je prakticky jisté, že její strana, která se spojuje do jednoho bloku s dalšími názorově podobnými stranami, drtivě vyhraje předčasné volby. O tom, že po volbách bude následovat vlna nepokojů […]
Menej ako 1 min. min.

Splní Marine le Pen své sliby nebo – podobně jako Meloniová – na ty hlavní zapomene a prosadí jen některé dílčí, spíše nedůležité body programu? Je prakticky jisté, že její strana, která se spojuje do jednoho bloku s dalšími názorově podobnými stranami, drtivě vyhraje předčasné volby.

O tom, že po volbách bude následovat vlna nepokojů organizovaných muslimy a Antifou, snad nikdo nepochybuje. Nejde však o něco, na co by Francouzi nebyli zvyklí.

Mnohamiliardové škody, ke kterým došlo při loňských, téměř dva týdny trvajících nepokojích, byly důsledkem smrti jednoho mladého muslima, který se dostal do křížku s policií.

Jenže tentokrát by šlo o tisíce muslimů, kteří dávají zcela otevřeně najevo, že se odmítají integrovat do francouzské společnosti a netají se ani tím, že jejich cílem je změnit republiku v chalífát.

Ti všichni by měli být deportováni ze země a měl by jím být vydán doživotní zákaz vstupu.

Pokud by tedy hrozily deportace těchto jedinců, pak by dozajista došlo k nepokojům, jaké si lze jen stěží představit.

Právě slíbené deportace jsou tím, co zajistilo Marien le Pen dostatek voličů, samozřejmě z řad původních Francouzů. Ve svém povolebním (ale vlastně i předvolebním) projevu se opět k tomuto tématu vrátila.

Vůdkyně Národního sdružení Marine Le Penová ve svém prvním velkém projevu po vítězství ve volbách do Evropského parlamentu ve Francii slíbila, že zavře radikální mešity a deportuje islamisty s dvojím občanstvím.

„Dejte mi jediný důvod, proč držet na našem území cizince, kteří kolaborují s totalitní ideologií, která chce smrt Francouzů?“ – řekla Le Penová bouřlivému davu.

Když Le Penová předkládala svůj manifest na téma masové migrace, tvrdila: „Osoby s dvojím občanstvím spojené s islamistickou ideologií musí být zbaveny státní příslušnosti a vyhoštěny.“

„Francouzi, kteří přijmou ideologii nepřítele, musí být postaveni před spravedlnost a potrestáni,“ dodala a požadovala: „Zákony existují, jen je třeba je uplatňovat. Tyto zákony budou uplatňovány, aniž by oslabovaly.“

Le Penová prozradila, že také zastaví příliv ilegálních migrantů mířících z Francie do Anglie, a slíbila: 

„Radikální mešity budou zavřeny, kazatelé nenávisti vyhnáni. Salafismus a Muslimské bratrstvo budou rozpuštěny.“

Slíbila také, že bude zajištěna bezpečnost žen, a že nová opatření nebudou zasahovat do práv běžných občanů, kteří dodržují zákony.

„U mě bezpečnost nepůjde proti svobodě, v žádném případě ne proti svobodě čestných lidí,“ řekla Le Penová.

Dav, který se projevu zúčastnil, propukl během projevu ve skandování „Marine President.“

Tolik z povolebního projevu, který však lze vzhledem k nadcházejícím volbám ve Francii považovat i za projev předvolební.

Uvidíme, jak dalece dokáže Le Penová a její strana, nyní vedená Bardellou, plnit své sliby. Zda se skutečně začnou uplatňovat ve velkém deportace a uzavírat mešity. Na něco podobného si zatím v Evropě nikdo netroufl.

Na druhou stranu je zde stále Macron, který má coby prezident také jisté kompetence (ve Francii je poloprezidentský systém), což může jakékoli snahy poněkud brzdit.

Nakonec se však může stát i to, že se Marine le Pen zařadí za Meloniovou, která záhy poté, co byla zvolena, zapomněla na hlavní předvolební  slib, že uzavře přístavy.

Ovšem v jejím případě zde není ono zatížení Aspen institutem či jinou podobnou organizací jako tomu bylo u Meloniové, takže stále mají Francouzi alespoň nějakou šanci.

Nicméně je zde i jedna celkem zásadní hrozba, která se může naplnit. Pokud totiž bude snaha o očistu země skutečná, dojde nejen k nepokojům, jaké si pamatujeme z loňského roku.

Zřejmě by došlo k něčemu mnohem většímu, je třeba počítat i se situací, která bude mít velmi blízko k občanské válce. To je více než pravděpodobný scénář.

Nicméně pokud by k tomu nedošlo letos, stalo by se to třeba za rok nebo kdykoli později. Nakonec si zřejmě všechny evropské islamizované země projdou stejnou zkušeností.

Pokojnou cestou totiž směřování k chalífátu zpomalit – či dokonce zvrátit – nepůjde…

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie