Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mark Cuban, známy miliardár a investor, predáva svoje NFT

Mark Cuban, známy miliardár a investor, sa ocitol v centre pozornosti po tom, ako sa jeho meno objavilo v spojitosti s predajom veľkej časti jeho kolekcie NFT (nefungibilných tokenov) v čase, keď bol jeho osobný účet Gmail pod útokom hackerov. Podľa dostupných informácií, Cuban predal viac ako 14 NFT za sumu presahujúcu 38 500 dolárov […]
Menej ako 1 min. min.

Mark Cuban, známy miliardár a investor, sa ocitol v centre pozornosti po tom, ako sa jeho meno objavilo v spojitosti s predajom veľkej časti jeho kolekcie NFT (nefungibilných tokenov) v čase, keď bol jeho osobný účet Gmail pod útokom hackerov.

Podľa dostupných informácií, Cuban predal viac ako 14 NFT za sumu presahujúcu 38 500 dolárov a zároveň uviedol na predaj ďalšie dve vysoko hodnotné NFT. Tento krok prišiel nečakane, keďže Cubanova peňaženka bola identifikovaná ako jedna z dvoch patriacich majiteľovi NBA franšízy Dallas Mavericks, a obsahovala približne 1 600 položiek s celkovou hodnotou viac ako 1 900 ETH, čo je približne 6,2 milióna dolárov.

Najvyššie hodnoteným NFT, ktorý Cuban predal, bol jeho Pudgy Penguins NFT #6239, ktorý bol ponúkaný za 9.06 Wrapped Ether (WETH), čo je približne 30 578 dolárov. Okrem toho plánuje predať dve ďalšie NFT s vysokou hodnotou, vrátane Proof of Culture s tematikou Dallas Mavericks za 15 ETH, v hodnote viac ako 50 000 dolárov, a BibleNFT s názvom Deuteronomium 25:4 za ďalších 16 777 dolárov. Ak sa tieto predaje uskutočnia, Cubanova peňaženka predá NFT v hodnote viac ako 100 000 dolárov v priebehu dvoch dní.

Tento výpredaj NFT prichádza v čase, keď sa Cuban stretol s bezpečnostným incidentom, keď 23. júna oznámil, že jeho účet Gmail bol kompromitovaný po prijatí podvodného hovoru. Cuban varoval svojich nasledovníkov, že akékoľvek správy odoslané z jeho účtu Gmail po 3:30 pm PST nie sú od neho. Neskôr oznámil, že si účet obnovil s pomocou tímu Google.

Zatiaľ nie je jasné, či sú tieto dve udalosti – predaj NFT a hacknutie účtu Gmail – nejakým spôsobom prepojené. V roku 2023 došlo k vyprázdneniu jednej z Cubanových krypto peňaženiek o približne 870 000 dolárov v kryptomenách, čo naznačuje, že Cuban môže byť cieľom opakovaných hackerských útokov.

Tento prípad zdôrazňuje rastúce riziká spojené s digitálnymi aktívami a potrebu zvýšenej bezpečnosti a ostražitosti zo strany držiteľov kryptomien. Zároveň poukazuje na dynamiku trhu s NFT, kde sa hodnoty môžu rýchlo meniť a kde môžu mať udalosti, ako je bezpečnostný incident, okamžitý vplyv na rozhodnutia o predaji.

Zdroj. cyrptonews

Príspevok Mark Cuban, známy miliardár a investor, predáva svoje NFT je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie