Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Masivní útok ukrajinských dronů v Rusku: Zasáhly ropnou rafinérii i autobusové nádraží

„Škody byly zaznamenány na budově autobusového nádraží Južnyj a na kotelně v Krasnodaru,“ cituje TASS dřívější vyjádření regionálního operačního štábu, který tehdy uvedl, že podle předběžných informací utrpěli čtyři lidé zranění kvůli padajícím úlomkům bezpilotního letounu. Další dva lidé byli podle něj zraněni v rafinerii, kde vypukl požár. Ten už byl uhašen, píše ruská agentura. MOHLO BY […]
Menej ako 1 min. min.

„Škody byly zaznamenány na budově autobusového nádraží Južnyj a na kotelně v Krasnodaru,“ cituje TASS dřívější vyjádření regionálního operačního štábu, který tehdy uvedl, že podle předběžných informací utrpěli čtyři lidé zranění kvůli padajícím úlomkům bezpilotního letounu. Další dva lidé byli podle něj zraněni v rafinerii, kde vypukl požár. Ten už byl uhašen, píše ruská agentura.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Loni byl ve Vietnamu Biden, teď přijel Putin. Analýza ukazuje, co Hanoj od Ruska čerpá

Ruský operační štáb také dříve sdělil, že terčem ukrajinského útoku se staly tři okresy Krasnodarského kraje. V obci Volna podle něj spadly trosky na penzion, ale nikdo nebyl zraněn, hosté se evakuovali.

Operační štáb nejprve tvrdil, že všechny útoky byly odraženy, ale některé ruské telegramové kanály na základě informací od místních obyvatel naznačovaly opak, napsala dříve BBC, podle níž se objevily mimo jiné nepotvrzené informace o požáru v oblasti vojenského letiště v Jejsku.

Krasnodarský kraj se nachází na jihozápadě Ruska u Azovského a Černého moře, nedaleko ukrajinského poloostrova Krym, který Moskva anektovala v rozporu s mezinárodním právem v roce 2014. V roce 2022 ruská vojska napadla celou Ukrajinu a od té doby ruské úřady hlásí vzdušné útoky nebo ostřelování z ukrajinské strany, zejména příhraničních oblastí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ukrajinské sanatorium dává veteránům nový život. O končetinu přišlo ve válce 50 tisíc lidí

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie