Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Máte silne znečistené kuchynské skrinky? Tieto triky ich dajú do poriadku za okamih

1.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Ako efektívne a bez zbytočných výdavkov vyčistiť skutočne špinavé kuchynské skrinky? Tieto tri nenápadné látky sa nachádzajú pravdepodobne v každej domácnosti a skvele si poradia aj s tými najodolnejšími mastnými škvrnami. Čo sú tieto látky? Zistite to sami. Ako efektívne a bez zbytočných výdavkov vyčistiť skutočne špinavé kuchynské […]
Menej ako 1 min. min.

1.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Ako efektívne a bez zbytočných výdavkov vyčistiť skutočne špinavé kuchynské skrinky? Tieto tri nenápadné látky sa nachádzajú pravdepodobne v každej domácnosti a skvele si poradia aj s tými najodolnejšími mastnými škvrnami. Čo sú tieto látky? Zistite to sami.

Ako efektívne a bez zbytočných výdavkov vyčistiť skutočne špinavé kuchynské skrinky?
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Jar je na ceste a je čas pomaly myslieť na upratovanie. Jednou z vecí, ktoré vtedy upratujeme, sú kuchynské skrinky, a hoci by to teoreticky nemalo spôsobovať veľké problémy, niekedy sa tak stane. A ako si môžeme poradiť aj s ťažkou špinou len pomocou toho, čo máme doma? Napriek zdaniu je to celkom jednoduché. Presvedčte sa o tom sami.

Čistenie kuchynských skriniek. Tieto tri látky sú lacné a čistia veľmi dobre

Ako účinne a lacno vyčistiť kuchynské skrinky? Základom najlepších – a najbezpečnejších – čistiacich prostriedkov sú tri látky, ktoré má doma pravdepodobne každá gazdinka (a hospodárka). Čo bude fungovať? Výrobky ako napr:

ocot – nielen na varenie alebo konzervovanie potravín, ale aj na čistenie. Stačí ho zmiešať s vodou v pomere jedna ku dvom (napr. šálka octu na dve šálky vody) a túto zmes nastriekať na mastnú špinu a nechať pôsobiť 15 minút. Po uplynutí tejto doby utrite povrch handričkou s trochou čistiaceho prostriedku na sklo a utrite do sucha papierovými utierkami. Poznámka – pri lakovanom a drevenom nábytku sa odporúča osobitná opatrnosť;

sóda bikarbóna – zmiešaná s vodou v pomere dve ku jednej (dve polievkové lyžice sódy bikarbóny na polievkovú lyžicu vody) tiež výborne pôsobí na odolné škvrny na kuchynských skriniach a iné;

čpavková voda – ide o roztok z jednej polievkovej lyžice čpavku a štyroch litrov vody, ktorý je ideálny na čistenie najhorších mastných škvŕn. Len nezabudnite všetky ním vyčistené povrchy následne opláchnuť iba vodou a utrieť do sucha.

Ako účinne a lacno vyčistiť kuchynské skrinky? Základom najlepších – a najbezpečnejších – čistiacich prostriedkov sú tri látky
Foto: shutterstock.com/Africa Studio

Čistenie kuchynských skriniek. Niektoré základné pravidlá upratovania

Na záver vám pripomenieme niekoľko všeobecnejších, ale zároveň dôležitých pravidiel upratovania. Pri čistení skriniek, pracovných dosiek a iného nábytku (nielen kuchynského) nezabudnite:

vždy začnite čistiť úplne zhora – vyhnete sa tak opätovnému čisteniu spodných povrchov,

pravidelne čistite všetky kuchynské pracovné dosky a skrinky, najmä bezprostredne po príprave jedla,

systematicky čistite sporák, rúru a umývačku riadu, aby sa v nich dlhodobo nehromadili nečistoty a zvyšky jedla, pretože potom sa oveľa ťažšie čistia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prerežte na polovicu a vyleštite kuchynské skrinky. Zabudnete na mastné fľaky a šmuhy

Kapitálny trik na čistú škárovaciu hmotu. Zmiešam ju s vodou, po špine nie je ani stopy

The post Máte silne znečistené kuchynské skrinky? Tieto triky ich dajú do poriadku za okamih appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie