Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Matematická rovnica s „pascou“! Zatiaľ sa ešte nikomu nepodarilo vypočítať správny výsledok

Je táto rovnica naozaj nevyčísliteľná a každý má iný výsledok? Ak ťa zaujíma riešenie, buďte opatrní, číha v nej totiž na vás pasca! Svet čísel je nevyčerpateľným zdrojom tajomstiev, ale aj priestor pre hádky a stratu nervov. Používatelia internetu na seba hádžu rôzne výsledky, no iba jeden z nich je správny. Deti základných škôl o výsledkoch […]
2 min.

Je táto rovnica naozaj nevyčísliteľná a každý má iný výsledok? Ak ťa zaujíma riešenie, buďte opatrní, číha v nej totiž na vás pasca!

Svet čísel je nevyčerpateľným zdrojom tajomstiev, ale aj priestor pre hádky a stratu nervov. Používatelia internetu na seba hádžu rôzne výsledky, no iba jeden z nich je správny.

Deti základných škôl o výsledkoch nepochybujú a takéto hádanky sú pre nich hračkou. Znamená to, že sme menej inteligentní ako oni? Ako vyriešiť rovnicu a vyhnúť sa pádu do pasce?

Kde je pasca v tejto matematickej rovnici?

Čísla v rade vôbec nevyzerajú strašidelne a nie sú také ťažké, ako sa zdajú, ale to neznamená, že môžeme poľaviť v ostražitosti.

Matematika je vždy o krok pred nami, a preto dokáže efektívne oklamať tých, ktorí sa snažia vyriešiť jej rovnice. Rovnako je to aj s týmto príkladom a len málokto vie dať správnu odpoveď. Kde je pasca v tejto matematickej rovnici?

Málokto si pamätá pravidlá matematiky, ktoré sme sa učili v škole, no nie sú náročné a môžu nám pomôcť vyriešiť hádanku. Pravdepodobne sa pýtate, kde je v tejto rovnici pasca a odpoveď je jednoduchá.

Väčšina priaznivcov matematických úloh už zrejme videla háčik, ktorým je postupné riešenie operácií z ľavej strany. No, v prípade vyššie uvedenej rovnice tento postup bohužiaľ nebude fungovať. Ako si teda poradiť s výpočtami?

Aké je riešenie matematickej hádanky?

Slovné spojenie „správne poradie operácií“ by vám malo byť nielen známe, ale aj mimoriadne nápomocné pri výpočtoch. Tieto pravidlá zaistia, že správny výsledok matematického rébusu získate nielen správne, ale výpočet bude bez zbytočných nervov a plytvania časom.

V tejto úlohe nemáme mocniny ani zátvorky, čo znamená, že by sme mali začať násobením, ktoré podľa poradia, v akom sa vykonávajú matematické operácie, prichádza pred sčítanie a odčítanie.

Vďaka tomu sa nám hlavolam zmení na 2-4+6 a výpočty pôjdu hladko. Teraz už určite nepochybujete, že ste rovnicu prekabátili a správna odpoveď je 4.

Ak by ste neaplikovali matematické pravidlá, určite by ste sa dostali do vážnych problémov. A aký bol váš výpočet?

The post Matematická rovnica s „pascou“! Zatiaľ sa ešte nikomu nepodarilo vypočítať správny výsledok appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie