Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Materská škola v meste Shenzen v Číne

Vzdelávacia škôlka Shenzhen Nanshan s praktickým využitím strešných plôch. Architekti: Shenzhen TIANHUA Architectural Design Rozloha: 13248 m² Rok: 2022 Fotografie: IX-MILES Hlavný architekt: Jian Zheng Shenzhen Nanshan Education Kindergarten sa nachádza v lokalite Shenzhen Bay. The post Materská škola v meste Shenzen v Číne appeared first on OZ Biosféra. Vzdelávacia škôlka Shenzhen Nanshan s praktickým využitím strešných plôch. Architekti: […]
Menej ako 1 min. min.

Vzdelávacia škôlka Shenzhen Nanshan s praktickým využitím strešných plôch.

Architekti: Shenzhen TIANHUA Architectural Design

Rozloha: 13248 m²

Rok: 2022

Fotografie: IX-MILES

Hlavný architekt: Jian Zheng

Shenzhen Nanshan Education Kindergarten sa nachádza v lokalite Shenzhen Bay. Vzhľadom na úzku ponuku školských miest v oblasti potrebuje poskytnúť priestory pre 21 tried a 630 detí.

„Prostredie je pre deti tretím učiteľom.“ Ako vytvoriť maximálny priestor pre vonkajšie aktivity na obmedzenom mieste je východiskovým bodom návrhu. Aby deti mohli lepšie vnímať prírodu a mestské prostredie na akademickej pôde, navrhujeme dizajnový koncept „Terasový kampus, bonsajová krajina“. Celková architektúra kampusu je na juhu nižšia a na severe vyššia, čím sa zmierňuje priestorový tlak budov na južnej strane bloku. Zároveň tvorí výrazný kampusový obraz pozdĺž rozhrania vedľajšej cesty na severnej strane. Striedavé terasy prezentované na západnom rozhraní zlepšujú horizontálne charakteristiky lokality.

Kampus sa stáva súčasťou krajiny mesta. Západná strana mierne ustupuje ulici, ktorá nie je len miestom vyzdvihnutia detí do školy a zo školy, ale zlepšuje aj verejnú kvalitu ulice.

„Terasová záhrada“ spája prízemie so všetkými strechami prostredníctvom farebného schodiska, čím vytvára maximálny priestor na vonkajšie aktivity a povzbudzuje deti všetkých vekových skupín k vzájomnej interakcii. Záhrady na každom poschodí sa stávajú scenériou z okien tried. Počas outdoorových aktivít sa deti môžu ľahko dostať do priestoru aktivít a hrať sa v záhradách s rôznymi témami, pričom získajú otvorený pohľad a bohaté vnímanie skúseností z mestského verejného priestoru.

Pod Terasovou záhradou je detská osada s viacerými témami. S nádvorím ako jadrom každej časti architektúry sú rôzne triedy prepojené chodbami. Námestie, schody, „výklenky“ a iné typy priestorov rôznych mier miniatúrneho mestského kampusu umožňujú rôznorodé aktivity od kolektívnych po individuálne a robia z cirkulujúceho priestoru kampusu skutočne všadeprítomné miesto pre neformálne vzdelávanie.

Severná strana lokality je svieži mestský zelený pás, zatiaľ čo Spathodea campanulata v severozápadnom rohu lokality živo kvitne. Na severnej strane postavili otvorené námestie, aby si vypožičali scenériu okolia. Dvojposchodové vysoké otvorené poschodie slúži ako priestorový uzol pre verejné učebne a zároveň najväčšie námestie kampusu, ktoré deťom uľahčuje vonkajšie aktivity počas horúcich a dažďových období. Na námestí je zriadené tematické detské ihrisko „ponorka“ a v kombinácii so súborom stĺpov a chodieb na námestí je vybudovaná lezecká dobrodružná prehliadka sprevádzaná stromami.

Zaoblené rohy, počnúc potrebou bezpečnosti, keď sa deti hrajú a behajú; nízky parapet je miestom, kde sa deti môžu na chodbe rozprávať; Vyčnievajúce okná, duté chodby, otvorené poschodie, terasa a odkvapy, tieto nákladovo ekonomické architektonické frázy v kombinácii s rôznou zeleňou sa nielen efektívne prispôsobujú horúcemu mestskému počasiu, ale vytvárajú aj fasádu budovy podobnú „jaskyni“. Areál reaguje na pobrežnú panorámu mesta oblasti Shenzhen Bay s veľmi rozpoznateľnými detskými architektonickými formami. Terasový kampus, ktorý poskytuje deťom jedinečné zážitky, je zároveň hravou bonsajovou krajinou v meste s vysokou hustotou.

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

The post Materská škola v meste Shenzen v Číne appeared first on OZ Biosféra.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie