Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Matúš Šutaj Eštok: RTVS je téma pre opozíciu a média, nie pre ľudí

Potrebuje RTVS zmeny? Skúsme si dať pár kontrolných otázok: 1. Na ktorom kanáli práve sledujete futbalové majstrovstvá Európy? Kde ste predtým pozerali majstrovstvá sveta v hokeji? Kde pozeráte výkony Petry Vlhovej? Aha – a prečo to nevysiela verejnoprávna RTVS? 2. Tá 28-poschodová budova v širšom centre Bratislavy – to je je základ nejakého pomníka, keďže […]
Menej ako 1 min. min.

Potrebuje RTVS zmeny? Skúsme si dať pár kontrolných otázok:

1. Na ktorom kanáli práve sledujete futbalové majstrovstvá Európy? Kde ste predtým pozerali majstrovstvá sveta v hokeji? Kde pozeráte výkony Petry Vlhovej? Aha – a prečo to nevysiela verejnoprávna RTVS?

2. Tá 28-poschodová budova v širšom centre Bratislavy – to je je základ nejakého pomníka, keďže je už roky opustená a chátra? Či je to len pomník neschopnosti manažmentu RTVS?

3. Tie témy, ktorými začína RTVS svoje verejnoprávne spravodajstvo, ktoré rieši vo svojej “výkladnej skrini” O 5 minút 12 – to sú témy, ktoré zaujímajú ľudí, alebo zaujímajú opozíciu, médiá a samotnú RTVS?

4. Keď sa v roku 2010 pod taktovkou SaS, KDH a Matoviča naozaj rušili dve dovtedy nezávislé organizácie s vlastnou históriou – Slovenská televízia a Slovenský rozhlas – len preto, aby vtedajšia vláda mohla vymeniť generálneho riaditeľa – boli nejaké protesty na uliciach, sťažnosti od Európskej únie, stala sa katastrofa pre demokraciu?

5. A posledná otázka. Šéf RTVS Machaj, z ktorého médiá vyrábajú hrdinu mýtických rozmerov – je alebo nie je nominant Igora Matoviča?

Všetkým ľuďom, vydeseným z “rušenia” verejnoprávnej televízie, odporúčam jedinú vec: zapnite si ju 1. júla a pochopíte, že sa zrušilo akurát nekompetentné vedenie, ale televízia ďalej funguje. A všetky zmeny robíme len preto, aby v budúcnosti fungovala oveľa lepšie.



Zdroj: Matúš Šutaj Eštok

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie