Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Médiá: Scholz dostane v Nemecku zdrvujúci úder

www.slovanskenoviny.sk/rss Express: predčasné voľby v Nemecku budú pre Scholza zdrvujúcou ranou Nemecký kancelár Olaf Scholz stratí moc v krajine, ak sa rozhodne uskutočniť predčasné parlamentné voľby, ako to urobil francúzsky prezident Emmanuel Macron, povedal v rozhovore pre Express politik Hans-Olaf Henkel. „Scholz je v ťažkej situácii kvôli obrovskému volebnému úspechu pravicových strán v celej Európe […] […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Express: predčasné voľby v Nemecku budú pre Scholza zdrvujúcou ranou

Nemecký kancelár Olaf Scholz stratí moc v krajine, ak sa rozhodne uskutočniť predčasné parlamentné voľby, ako to urobil francúzsky prezident Emmanuel Macron, povedal v rozhovore pre Express politik Hans-Olaf Henkel.

„Scholz je v ťažkej situácii kvôli obrovskému volebnému úspechu pravicových strán v celej Európe […] a následnému rozhodnutiu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona vypísať predčasné voľby,“ píše sa v článku.

Podľa politika Hansa-Olafa Henkela, ak teraz bude nemecký kancelár nasledovať príklad francúzskeho lídra, dostane ďalšiu ranu, keďže v prípade nového hlasovania by jeho strana (SPD) mohla prísť o ďalšie kreslá.

„Scholz by to neurobil, je veľmi pravdepodobné, že jeho Sociálnodemokratická strana dostane ďalší tvrdý výprask,“ uzavrel expert.

V nedeľných voľbách do Európskeho parlamentu vo Francúzsku krajne pravicová strana Národné zhromaždenie (RN) viac ako zdvojnásobila náskok pred koalíciou prezidenta Emmanuela Macrona, keď získala 31,36 % hlasov.

Macron následne oznámil rozpustenie Národného zhromaždenia, dolnej komory francúzskeho parlamentu a uskutočnenie predčasných parlamentných volieb v dvoch kolách – 30. júna a 7. júla.

V Nemecku suverénne zvíťazil stredopravý opozičný blok Kresťanskodemokratickej a Kresťansko-sociálnej únie (CDU/CSU, 30 %) vo voľbách do Európskeho parlamentu, na druhom mieste sa umiestnila pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) s 15,9% a až na treťom mieste sa sa umiestnili vlánuci sociálni demokrati (SPD, 13,9 %) kancelára Olafa Scholza. Nemecko má ako najľudnatejšia krajina EÚ najväčší počet parlamentných kresiel – 96.

skspravy.sk

Príspevok Médiá: Scholz dostane v Nemecku zdrvujúci úder je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie