Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Medveděv reaguje na nejnovější sankce EU: „Další akt nepřátelství“

Šéf Ruské Rady národní bezpečnosti napsal na Telegramu, že Evropská unie „opět prokázala, že je ochotna obětovat suverénní zájmy svých členských států i obyčejných Evropanů.“ Místopředseda Ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv v úterý na Telegramu reagoval na poslední přijetí 14. balíčku sankcí proti Rusku ze strany EU. „Čtrnáctý balíček sankcí tedy nedosáhne cíle, ale bude […]
Menej ako 1 min. min.

Šéf Ruské Rady národní bezpečnosti napsal na Telegramu, že Evropská unie „opět prokázala, že je ochotna obětovat suverénní zájmy svých členských států i obyčejných Evropanů.“

Místopředseda Ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv v úterý na Telegramu reagoval na poslední přijetí 14. balíčku sankcí proti Rusku ze strany EU.

„Čtrnáctý balíček sankcí tedy nedosáhne cíle, ale bude dalším aktem nepřátelství,“ napsal na Telegramu a dodal: „Evropská unie opět prokázala, že je ochotna obětovat suverénní zájmy jak svých členských států, tak i obyčejných Evropanů.“

V pondělí byl přijat 14. balíček, který ukládá zákaz překládky Ruského zkapalněného zemního plynu v přístavech EU. Medveděv uvedl, že EU „má zájem zmařit jakoukoli Ruskou obchodní aktivitu, aniž by sama o něco přišla.“

LNG plyn předmětem nového balíčku
Evropská unie uvalila na Rusko nový soubor sankcí, který se konkrétně zaměřuje na dodávky zkapalněného zemního plynu (LNG). Děje se tak v situaci, kdy několik členských států navzdory probíhajícímu konfliktu na Ukrajině nadále nakupuje LNG z Ruska.

Nová omezení se zaměří také na tankery přepravující Ruskou ropu a rozšíří černou listinu EU na více než 40 osob a organizací.

Nizozemská ministryně zahraničí Hanke Bruinsová Slotová uvedla, že cílem sankcí je zabránit Ruské „stínové flotile“ v přístupu do Evropských přístavů a služeb.

Podle Financial Times nový balíček mimo jiné zakáže Ruským tankerům využívat přístavy EU k překládání nákladu mezi většími a menšími tankery určenými do třetích zemí, ale nezahrnuje zákaz dovozu do EU.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Medveděv reaguje na nejnovější sankce EU: „Další akt nepřátelství“ first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie