Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Medzinárodný menový fond schválil vyplatenie 2,2 miliardy dolárov z úverového programu pre Ukrajinu

Výkonná rada Medzinárodného menového fondu (MMF) schválila dokončenie štvrtej revízie úverového programu pre Ukrajinu a vyplatenie ďalších zhruba 2,2 miliardy dolárov z tohto programu. Fond o tom informoval v dnešnej tlačovej správe. Štvorročný úverový program v celkovej hodnote 15,6 miliardy dolárov schválil MMF vlani v marci. Po zahrnutí dnes schválenej čiastky už Ukrajina z programu […]
Menej ako 1 min. min.

Výkonná rada Medzinárodného menového fondu (MMF) schválila dokončenie štvrtej revízie úverového programu pre Ukrajinu a vyplatenie ďalších zhruba 2,2 miliardy dolárov z tohto programu. Fond o tom informoval v dnešnej tlačovej správe.

Štvorročný úverový program v celkovej hodnote 15,6 miliardy dolárov schválil MMF vlani v marci. Po zahrnutí dnes schválenej čiastky už Ukrajina z programu získala zhruba 7,6 miliardy dolárov.

Menový fond dnes tiež predpovedal, že hrubý domáci produkt Ukrajiny sa v tomto roku zvýši o 2,5 až 3,5 percenta. Prognózu tak o niečo zhoršil oproti svojmu aprílovému globálnemu výhľadu, v ktorom tohtoročný rast ukrajinskej ekonomiky odhadoval na 3,2 percenta, upozornila agentúra Reuters.

Útok na bytovku v Dnipre má najmenej jednu obeť, hlásia Ukrajinci

Vyhliadky sa podľa fondu zhoršili najmä kvôli ruským útokom na ukrajinskú infraštruktúru a neistote ohľadom toho, ako dlho vojna na Ukrajine potrvá.

“Ruská invázia na Ukrajinu má naďalej ničivé sociálne a ekonomické dopady,” uviedla šéfka MMF Kristalina Georgievová. “Napriek vojne sa podarilo zachovať makroekonomickú a finančnú stabilitu vďaka obratnej politike ukrajinských úradov a rozsiahlej vonkajšej podpore. Ekonomika zostáva odolná, čo odráža pokračujúcu adaptabilitu domácností a firiem,” dodala.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie