Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Medzinárodný olympijský výbor udelil neutrálny štatút zatiaľ 14 Rusom a 11 Bielorusom

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) schválil prvú skupinu 14 ruských a 11 bieloruských športovcov, ktorí budú môcť súťažiť na OH 2024 v Paríži. Vybraní športovci budú štartovať pod neutrálnou vlajkou. MOV oznámil v sobotu po hlasovaní špeciálnej komisie prvých 25 mien športovcov z Ruska alebo Bieloruska, ktorí budú môcť štartovať v cyklistike, gymnastike, vzpieraní a zápasení. […]
Menej ako 1 min. min.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) schválil prvú skupinu 14 ruských a 11 bieloruských športovcov, ktorí budú môcť súťažiť na OH 2024 v Paríži. Vybraní športovci budú štartovať pod neutrálnou vlajkou.

MOV oznámil v sobotu po hlasovaní špeciálnej komisie prvých 25 mien športovcov z Ruska alebo Bieloruska, ktorí budú môcť štartovať v cyklistike, gymnastike, vzpieraní a zápasení. MOV neschválil účasť na OH žiadnemu reprezentantovi v taekwonde. Nevyužité miestenky si prerozdelia ostatné krajiny.

Kade chodí, tam vyhráva. Mladá tenistka môže byť budúca superstar slovenského športu

V Paríži sa tak môžu predstaviť napríklad olympijský víťaz v skokoch na trampolíne Ivan Litvinovič z Bieloruska alebo ruský cyklista Alexander Vlasov z tímu Bora-hansgrohe. Výbor oznámi ďalšie mená v najbližších dňoch.

Individuálni športovci z Ruska a Bieloruska sa budú môcť zúčastniť na OH ako neutrálni po splnení istých podmienok. Nesmú byť spojení s armádnymi a bezpečnostnými zložkami svojich krajín, nemôžu podporovať vojnu na Ukrajine a musia splniť podmienky Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie