Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Medziročný rast inflácie v Poľsku v marci 2024 sa spomalil

Medziročný rast inflácie v Poľsku v marci 2024 sa spomalil o niečo menej, ako naznačil predbežný odhad, ukázali spresnené údaje poľského štatistického úradu GUS. Index spotrebiteľských cien v susednej krajine sa v marci 2024 zvýšil medziročne o 2 % namiesto o 1,9 %, ako sa pôvodne predpokladalo. To však stále predstavuje výrazne pomalšie tempo rastu […]
Menej ako 1 min. min.

Medziročný rast inflácie v Poľsku v marci 2024 sa spomalil o niečo menej, ako naznačil predbežný odhad, ukázali spresnené údaje poľského štatistického úradu GUS.

Index spotrebiteľských cien v susednej krajine sa v marci 2024 zvýšil medziročne o 2 % namiesto o 1,9 %, ako sa pôvodne predpokladalo. To však stále predstavuje výrazne pomalšie tempo rastu oproti 2,8 % vo februári. Tento medziročný rast je najnižší od marca 2019, uviedla agentúra PAP.

Spomalenie rastu cien prispelo najmä kategorickému poklesu cien potravín a nealkoholických nápojov, alkoholických nápojov a tabaku, odevov a obuvi, nábytku, vybavenia a údržby domácností, cien v zdravotníctve, v komunikáciách, aj cien rôznych tovarov a služieb. Na druhej strane sa inflácia zrýchlila v prípade nákladov na bývanie a cien elektriny, zatiaľ čo v doprave klesala pomalším tempom.

V medzimesačnom porovnaní sa ceny tovarov a služieb v Poľsku v marci zvýšili o 0,2 %, čo sa zhoduje s predbežnými údajmi.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie