Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Meloniová vidí smerovanie talianskej ekonomiky pozitívne a optimisticky

Talianska premiérka Giorgia Meloniová je optimistická, pokiaľ ide o vyhliadky domácej ekonomiky. Informuje o tom agentúra APA. “Talianska ekonomika rastie rýchlejšie ako ekonomiky ostatných európskych krajín, a to aj napriek spomaleniu globálneho hospodárstva a zložitej medzinárodnej situácii,” uviedla Meloniová v utorok v prejave na zasadnutí združenia poisťovní Ania, ktoré sa koná v Ríme. “Makroekonomické údaje […]
Menej ako 1 min. min.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová je optimistická, pokiaľ ide o vyhliadky domácej ekonomiky. Informuje o tom agentúra APA.

“Talianska ekonomika rastie rýchlejšie ako ekonomiky ostatných európskych krajín, a to aj napriek spomaleniu globálneho hospodárstva a zložitej medzinárodnej situácii,” uviedla Meloniová v utorok v prejave na zasadnutí združenia poisťovní Ania, ktoré sa koná v Ríme.

“Makroekonomické údaje sú pozitívne a trendy niektorých indikátorov, od rastu zamestnanosti až po zvýšenie investícií, sú dôležitými signálmi dôvery v budúcnosť našej ekonomiky. Vláda je odhodlaná to čo najlepšie využiť a zabezpečiť, aby tieto pozitívne trendy pokračovali,” uviedla Meloniová.

Podľa talianskeho štatistického úradu Istat hrubý domáci produkt krajiny v prvom štvrťroku stúpol o 0,3 percenta. Vláda predpovedá na celý rok 2024 expanziu na úrovni jedného percenta.

“Naším cieľom je vytvoriť Európu, v ktorej sú priaznivé podmienky na investovanie a podnikanie. Znamená to tiež, že sa musíme vzdať nadmernej regulácie, ktorá v posledných rokoch zmenila regulačný rámec na byrokratickú a administratívnu džungľu a v konečnom dôsledku konkurencieschopnosť našich firiem skôr brzdila než podporovala,” uviedla talianska premiérka.

Podľa Meloniovej to je “rozhodujúca výzva, ktorú však dokážeme zvládnuť, ak sa budeme aj naďalej považovať za tímových hráčov a budeme spoločne obhajovať naše národné záujmy”.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie