Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mercedes-AMG GT 43 kupé: Stačí Ti?

Mercedes-AMG rozširuje svoje portfólio o model AMG GT 43. Vďaka kombinácii relatívne ľahkého štvorvalcového motora na prednej náprave a náhonu len na zadné kolesá sa auto vyznačuje agilnosťou pri zatáčaní, dynamickými jazdnými vlastnosťami a veľkým potešením z jazdy. Dvojlitrový turbomotor dosahuje výkon 310 kW (422 k) a generuje maximálny krútiaci moment 500 Nm. Výnimočným prvkom […]
Menej ako 1 min. min.

Mercedes-AMG rozširuje svoje portfólio o model AMG GT 43. Vďaka kombinácii relatívne ľahkého štvorvalcového motora na prednej náprave a náhonu len na zadné kolesá sa auto vyznačuje agilnosťou pri zatáčaní, dynamickými jazdnými vlastnosťami a veľkým potešením z jazdy.

Dvojlitrový turbomotor dosahuje výkon 310 kW (422 k) a generuje maximálny krútiaci moment 500 Nm. Výnimočným prvkom je elektrické turbodúchadlo, pretože ide o technológiu prevzatú z Formuly 1 – táto forma preplňovania garantuje v celom rozsahu otáčok mimoriadne spontánnu odozvu.

Mild hybrid a nová prevodovka 

Turbodúchadlo je poháňané 48-voltovým systémom, ktorý napája aj remeňom poháňaný štartér-generátor. Ten dokáže motoru krátkodobo poskytnúť dodatočné zvýšenie výkonu o 10 kW (14 k) a ide vlastne o mild hybridný pohon, ktorý umožňuje využívať aj funkcie ako plachtenie a rekuperácia.

 

V prípade prevodovky AMG SPEEDSHIFT MCT 9G je menič krútiaceho momentu nahradený mokrou spojkou. Prevodovka znižuje hmotnosť vozidla a vďaka nižšej zotrvačnosti optimalizuje odozvu na polohu pedála, najmä pri zrýchľovaní a zmenách zaťaženia.

Dôsledne vyladený softvér zaručuje krátke časy preradenia, ako aj rýchle viacnásobné podradenie. Funkcia medziplynu v jazdných režimoch Šport a Šport+ navyše poskytuje mimoriadne emocionálny pôžitok z radenia. Okrem toho je k dispozícii aj funkcia PRETEKÁRSKY ŠTART, ktorá zaručuje optimálne zrýchlenie z miesta.

Aerodynamika ako priorita 

Aktívny systém regulácie vzduchu AIRPANEL je špičkový technický prvok na zlepšenie aerodynamiky. Horizontálne žalúzie možno otvárať a zatvárať pomocou elektronického riadenia – v prípade potreby tak dochádza k usmerňovaniu prúdu vzduchu, čím sa zlepšujú aerodynamické vlastnosti.

To isté platí aj pre ďalší aktívny aerodynamický prvok – výsuvný zadný spojler, ktorý je plynule integrovaný do siluety vozidla. Ten svoju polohu mení podľa jazdnej situácie. Spojler sa od rýchlosti 80 km/h nastavuje do piatich rôznych uhlov, s cieľom buď optimalizovať jazdnú stabilitu, alebo znížiť odpor vzduchu.

Športový podvozok a interiér na mieru

Mercedes-AMG GT 43 je sériovo vybavený podvozkom AMG s oceľovým pružením a výkonnými hliníkovými tlmičmi pruženia. Na zníženie neodpruženej hmotnosti sú všetky ramená podvozka na prednej aj zadnej náprave vyrobené z kovaného hliníka. Základné nastavenie si vodič môže predvoliť prostredníctvom jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT – stlačením tlačidla dôjde k zmene jazdných vlastností, od dynamických v režime Šport+ až po pokojné vozenie sa pri nastavení Komfort.

Model AMG GT 43 je sériovo vybavený športovými sedadlami AMG v koži napa. Interiér sa ďalej vyznačuje kombináciou analógovej geometrie a digitálneho sveta. Dizajnéri to označujú ako „hyperanalógový kokpit“. Ako príklad slúži digitálny združený prístroj, ktorý je integrovaný do trojrozmerného priezoru. Vzhľad združeného prístroja možno prispôsobiť prostredníctvom individuálne voliteľných hlavných zobrazení.

 

 

 

The post Mercedes-AMG GT 43 kupé: Stačí Ti? appeared first on Autogratis.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie