Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mercedes-AMG PureSpeed: Pocta pretekárom

Štúdia Mercedes-AMG PureSpeed má za úlohu osláviť tradíciu značky a to prostredníctvom čistého dizajnu, inovatívnych materiálov a modernej techniky. Limitovaná edícia 250 exemplárov, bude k dispozícii len pre nadšencov a zberateľov vozidiel Mercedes-Benz. Kombinácia estetiky pretekárskeho športu a vysokého výkonu robí z tohto konceptu jedinečný stroj.  Podľa slov automobilky, by malo ísť o prvý model […]
Menej ako 1 min. min.

Štúdia Mercedes-AMG PureSpeed má za úlohu osláviť tradíciu značky a to prostredníctvom čistého dizajnu, inovatívnych materiálov a modernej techniky. Limitovaná edícia 250 exemplárov, bude k dispozícii len pre nadšencov a zberateľov vozidiel Mercedes-Benz. Kombinácia estetiky pretekárskeho športu a vysokého výkonu robí z tohto konceptu jedinečný stroj. 

Podľa slov automobilky, by malo ísť o prvý model z radu Mythos. Svetová premiéra štúdie Mercedes-AMG PureSpeed sa konala v exkluzívnom prostredí na okraji Veľkej ceny Formuly 1 v Monaku – vozidlo bolo odhalené na plávajúcom pontóne v prístave kniežatstva.

Žiadny stĺpik? Haló?

Azda najzaujímavejším prvkom karosérie je špeciálny systém s názvom Halo, ktorý nahrádza obvyklý A stĺpik. Tento prvok je priamo odvodený z kráľovskej triedy motoristického športu a od roku 2018 je súčasťou každého vozidla Formuly 1. Chráni hlavu vodiča pri nehodách a jeho názov v preklade znamená svätožiara.

Pridávajú sa aj dve aerodynamicky optimalizované prilby, ktoré boli navrhnuté a vyrobené špeciálne pre Mercedes-AMG PureSpeed. Zorné pole ako vo Formule 1 sa tak pre dve osoby stáva skutočnosťou. Od vonkajšieho prostredia posádku neoddeľuje strecha, čelné sklo a ani bočné sklá.

Historický odkaz 

V rámci konceptu ale môžete nájsť množstvo detailov, ktoré sú poctou motoristickému športu. Tak napríklad opory za sedadlami pripomínajú legendárne pretekárske vozidlá, ako je model 300 SLR. Mimochodom, s týmto vozidlom vyhrali v roku 1955 Stirling Moss a Denis Jenkinson preteky Mille Miglia v Taliansku.

Mercedes síce opakovane zdôrazňuje, že novinka je stelesnením „vrcholu exkluzivity“ v najvyššom segmente, no neprezrádza žiadne ďalšie informácie. Nevieme teda, aký motor sa ukrýva pod kapotou, ani aké dynamické parametre auto dosahuje. Nateraz nám bude musieť stačiť len očarujúci dizajn.

 

 

The post Mercedes-AMG PureSpeed: Pocta pretekárom appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie