Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mesto Banská Bystrica plánuje ďalšie rekonštrukcie v tomto roku

S dôrazom na adaptáciu a mitigáciu zmien klímy je mesto Banská Bystrica na ceste k udržateľnej budúcnosti. Nedávna záverečná konferencia projektu "Reakcia na zmenu klímy mesta Banská Bystrica" v Cikkerovej sieni historickej Radnice na Námestí SNP poskytla priestor na zhodnotenie dosiahnutých úspechov a diskusiu o budúcich krokoch. Vďaka grantu vo výške 1,4 milióna eur z […]
Menej ako 1 min. min.

S dôrazom na adaptáciu a mitigáciu zmien klímy je mesto Banská Bystrica na ceste k udržateľnej budúcnosti. Nedávna záverečná konferencia projektu “Reakcia na zmenu klímy mesta Banská Bystrica” v Cikkerovej sieni historickej Radnice na Námestí SNP poskytla priestor na zhodnotenie dosiahnutých úspechov a diskusiu o budúcich krokoch.

Vďaka grantu vo výške 1,4 milióna eur z Európskeho hospodárskeho priestoru a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky sa mesto podarilo realizovať niekoľko dôležitých opatrení na zmiernenie dopadov a adaptáciu na zmenu klímy. Medzi úspechy projektu patrí komplexná rekonštrukcia materskej školy na Šalgotarjánskej ulici, výmena starého osvetlenia za úsporné LED svietidlá, inštalácia exteriérových LED svietidiel, realizácia dažďových záhrad, výsadba zelene v okolí materských škôl, osadenie tienení na detských ihriskách, výmena nepriepustných povrchov za priepustné, modernizácia kotlov a podpora cyklomobility.

Ako informuje mesto Banská Bystrica, plány mesta do budúcnosti sú ešte ambicióznejšie. Medzi plánované kroky patrí rekonštrukcia základných škôl zameraná na energetické úspory, obnova verejného osvetlenia, budovanie energetického spoločenstva, obnova vozového parku verejnej dopravy, realizácia projektov Zelené sídliská, obnova mestského parku a Námestia slobody, budovanie zelených striech, fotovoltické elektrárne a ďalšie.

Tieto iniciatívy sú dôležitým krokom smerom k udržateľnejšiemu a odolnejšiemu mesto Banskej Bystrice voči výzvam zmeny klímy. Ich realizácia bude závisieť nielen od záväzkov miestnych úradov, ale aj od podpory občanov a spolupráce so širokým spektrom zainteresovaných strán. Neustála snaha a súdržnosť v týchto úsilích budú kľúčom k dosiahnutiu dlhodobých cieľov udržateľnosti a ochrany životného prostredia.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie