Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mesto chystá v rámci Európskeho týždňa mobility viaceré aktivity

Európsky týždeň mobility (ETM) je tradičným podujatím, ktoré prebieha každoročne v týždni od 16. do 22. septembra. Cieľom je podporovať udržateľnú dopravu a motivovať ľudí k využívaniu verejnej dopravy. Do tejto kampane sa aktívne zapájajú aj Integrovaný dopravný systém (IDS) Východ v spolupráci s mestom Košice a Dopravným podnikom mesta Košice (DPMK). V Košiciach uskutoční […]
Menej ako 1 min. min.

Európsky týždeň mobility (ETM) je tradičným podujatím, ktoré prebieha každoročne v týždni od 16. do 22. septembra. Cieľom je podporovať udržateľnú dopravu a motivovať ľudí k využívaniu verejnej dopravy. Do tejto kampane sa aktívne zapájajú aj Integrovaný dopravný systém (IDS) Východ v spolupráci s mestom Košice a Dopravným podnikom mesta Košice (DPMK).

V Košiciach uskutoční výtvarná a fotografická súťaž pre deti zameraná na verejnú dopravu. Európsky týždeň mobility vyvrcholí počas Medzinárodného dňa bez áut v nedeľu 22. septembra, kedy sa na parkovisku pri OD Dargov uskutoční prezentácia udržateľnej mobility, súťaže a zábavný program pre verejnosť.

Pre škôlkarov a školákov je pripravená výtvarná a fotografická súťaž

Pre malých umelcov pripravili výtvarnú súťaž s názvom Veselý dopravný prostriedok. Táto súťaž je určená pre deti, ktoré radi kreslia a chcú sa podeliť o svoju predstavu verejnej dopravy v Košiciach. Súťaž je rozdelená do dvoch kategórií: pre deti do 6 rokov a pre deti do 12 rokov.

Úlohou je vytvoriť kresbu na tému MHD v našom meste. Kresby môžu byť vytvorené vo formáte A3 na šírku alebo A4 na výšku. Súťaž prebieha od 16. septembra do 31. októbra 2024 a zúčastniť sa jej môžu školy aj škôlky.

Hotové výkresy je potrebné odovzdať do schránok, ktoré sú umiestnené vo vestibule na Magistráte mesta Košice na Tr. SNP 48/A, v zákazníckom centre DPMK. na Rooseveltovej ulici a v sídle IDS Východ na Bačíkovej 7. Na zadnú stranu obrázka je potrebné uviesť meno, priezvisko, vek autora, telefónne číslo a e-mail zákonného zástupcu alebo školy, resp. škôlky. Diela budú vystavené priamo v autobusoch DPMK, kde ich budú môcť obdivovať cestujúci. Výhercovia sa môžu tešiť na darčeky.

Súťažiť môžu aj nadšenci fotografovania 

Okrem toho organizátori pripravili aj fotografickú súťaž s názvom MHD v meste, ktorá je určená pre všetkých nadšencov fotografie, ktorí radi zachytávajú každodenné momenty prostredníctvom objektívu. Táto súťaž má dve kategórie – Integrovaný dopravný systém a Mestská doprava v Košiciach. V kategórii Integrovaný dopravný systém je cieľom zachytiť rôzne druhy verejnej dopravy na jednej fotografii, ako napríklad regionálne a mestské autobusy. V kategórii Mestská doprava sa súťažiaci zamerajú na dopravu v uliciach Košíc, kde budú môcť zachytiť autobusy a električky v mestskom prostredí.

Súťažné fotografie je možné poslať prostredníctvom e-mailu na info@idsvychod.sk s riadne vyplneným menom, priezviskom, telefónnym číslom a e-mailom autora. Výhercovia v oboch kategóriách získajú mesačný celosieťový lístok na regionálnu autobusovú dopravu na východe Slovenska a ďalšie darčeky.

V nedeľu sa môžu Košičania tešiť na podujatie pri OD Dargov. Na parkovisku budú namiesto zaparkovaných áut stánky prezentujúce udržateľnú mobilitu. Zároveň si verejnosť bude môcť pozrieť autobusy mestskej hromadnej dopravy. Súčasťou podujatia bude zábavný a súťažný program a sprievodné aktivity pre širokú verejnosť.

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie