Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mesto Levoča začína rekonštruovať červený meštiansky dom na Námestí Majstra Pavla

Mesto Levoča začalo dňa 15. apríla s realizáciou rekonštrukcie domu meštianskeho na Námestí Majstra Pavla č. 47. Tento projekt, realizovaný prostredníctvom spoločnosti VION, a.s., bude mať veľký význam pre revitalizáciu centra mesta Levoča. Celková cena diela vo výške 3 261 208,78 EUR s DPH je financovaná z prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Levoča začalo dňa 15. apríla s realizáciou rekonštrukcie domu meštianskeho na Námestí Majstra Pavla č. 47.

Tento projekt, realizovaný prostredníctvom spoločnosti VION, a.s., bude mať veľký význam pre revitalizáciu centra mesta Levoča.

Celková cena diela vo výške 3 261 208,78 EUR s DPH je financovaná z prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov. Ide o jeden z posledných historických objektov na Námestí Majstra Pavla, ktorý ešte nebol zrekonštruovaný.

Primátor mesta Levoča, Miroslav Vilkovský, uviedol: “Stav tohto meštianskeho domu, postaveného v 15. storočí, je vážny a vyžaduje si okamžitú rekonštrukciu. Už v roku 2020 sme kvôli jeho záchrane museli komplet zrekonštruovať strechu. Cieľom tejto rekonštrukcie je prinavrátenie života tomuto historickému objektu.”

Generálny projektant Milan Dzurilla dodal: “Tento objekt bol roky využívaný len čiastočne a jeho stav je značne narušený. Po rekonštrukcii budeme mať revitalizovaný a atraktívny priestor, ktorý bude slúžiť nielen obyvateľom mesta, ale aj jeho návštevníkom.”

Rekonštrukcia zahŕňa zlepšenie stavebno-technických vlastností, elimináciu poškodení spôsobených vlhkosťou, zvýšenie energetickej účinnosti a zachovanie autenticity objektu. Po dokončení rekonštrukcie sa plánuje presťahovanie rôznych inštitúcií do tohto historického domu, vrátane Turisticko-informačnej kancelárie a Galérie mesta Levoča.

V súvislosti s technologickým postupom a rozsahom stavebných prác dôjde od 15. apríla k uzavretiu prepojovacej ulice medzi Námestím Majstra Pavla a Kláštorskou ulicou.

Mesto žiada obyvateľov o zhovievavosť a trpezlivosť počas realizácie stavebných prác, ktoré majú byť ukončené do konca roku 2025.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie