Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mesto Revúca zrekonštruuje trojicu chátrajúcich budov

V blízkosti múzea Litterra v meste Revúca čaká trojica chátrajúcich budov medzi Železničnou a Hviezdoslavovou ulicou na nové rozvojové zámery. Tieto opustené budovy, kedysi považované za architektonické vredy, sa teraz stanú základňou pre nové a užitočné využitie v prospech miestnych obyvateľov. Primátor mesta Július Buchta oznámil, že tieto opustené budovy majú potenciál stať sa zdrojom […]
Menej ako 1 min.

V blízkosti múzea Litterra v meste Revúca čaká trojica chátrajúcich budov medzi Železničnou a Hviezdoslavovou ulicou na nové rozvojové zámery. Tieto opustené budovy, kedysi považované za architektonické vredy, sa teraz stanú základňou pre nové a užitočné využitie v prospech miestnych obyvateľov.

Primátor mesta Július Buchta oznámil, že tieto opustené budovy majú potenciál stať sa zdrojom nových príležitostí. Plány zahŕňajú rôzne využitie pre každú z týchto budov:

Bývalá škôlka na Hviezdoslavovej ulici by mohla slúžiť ako domov pre dôchodcov, poskytujúc im komfortné a bezpečné bývanie v blízkosti mesta.
Niekdajší objekt spoločnosti Codas Company prejavil záujem o zriadenie stravovacieho zariadenia, čo by mohlo prispieť k zlepšeniu stravovacích možností v meste.
Tretia budova má menšie problémy s pozemkom, ktorý bol objavený počas digitálneho zameriavania parciel cez GPS. Avšak, primátor uisťuje, že riešenie pre tento problém existuje, a po jeho vyriešení nebude nič brániť novému využitiu budovy. Dokonca existuje aj projektový zámer na túto budovu, čo zvyšuje potenciál pre jej budúce využitie.

Ako informuje mesto Revúca, tieto plány na premenu opustených budov na nové a užitočné zariadenia sú príkladom toho, ako mesto Revúca aktívne hľadá spôsoby, ako využiť existujúce zdroje a poskytnúť obyvateľom viac príležitostí a služieb. Tento krok smeruje k posilneniu komunity a zlepšeniu kvality života pre všetkých obyvateľov mesta.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie