Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mesto Ružomberok podporí v tomto roku projekty a činnosť združení sumou viac ako 102-tisíc eur

Mesto Ružomberok podporuje tento rok projekty a činnosť združení sumou viac ako 102-tisíc eur Ružomberská samospráva sa tento rok rozhodla podporiť rôzne neziskové subjekty, občianske združenia a kultúrne a športové inštitúcie na svojom území. Na podporu ich činnosti a projektov prerozdelí celkom viac ako 102-tisíc eur. V súlade s platným Všeobecným záväzným nariadením mesta sa […]
Menej ako 1 min. min.

Mesto Ružomberok podporuje tento rok projekty a činnosť združení sumou viac ako 102-tisíc eur

Ružomberská samospráva sa tento rok rozhodla podporiť rôzne neziskové subjekty, občianske združenia a kultúrne a športové inštitúcie na svojom území. Na podporu ich činnosti a projektov prerozdelí celkom viac ako 102-tisíc eur.

V súlade s platným Všeobecným záväzným nariadením mesta sa táto podpora týka šiestich oblastí: športu, kultúry, výchovy a vzdelávania, sociálnej oblasti, cestovného ruchu a životného prostredia. Rozdelenie dotácií na základe odporúčania kompetentných komisií mesta schválilo na svojom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo v Ružomberku 3. apríla.

Finančné prostriedky vo výške takmer 50-tisíc eur smerujú tento rok na podporu športu a športových aktivít v Ružomberku. 27 subjektov si rozdelí na činnosť viac ako 31-tisíc eur, zatiaľ čo na projekty bola schválená suma 17 144 eur. Oblasť kultúry a médií bude tento rok podporená dotáciou vo výške viac ako 22-tisíc eur, z ktorých bude financovaných 14 projektov v sume viac ako 15-tisíc eur od rovnakého počtu žiadateľov. Činnosť siedmich subjektov v oblasti kultúry bude financovaná v celkovej sume 6 720 eur.

Suma v rozpočte mesta Ružomberok určená na dotácie pre sociálnu oblasť a iné verejnoprospešné služby pre rok 2024 je vo výške 12 520 eur. Členovia mestskej komisie starostlivosti o obyvateľov sa rozhodli uvedené finančné prostriedky rozdeliť v pomere 8 764 eur na realizáciu 13 projektov a 3 756 eur na činnosť deviatich subjektov a inštitúcií.

Oblasť životného prostredia bude tento rok podporená dotáciou v celkovej výške viac ako 8-tisíc eur, z ktorých päť subjektov dostane na realizáciu projektov v tomto roku 6 500 eur, a okrem toho bude podporená aj činnosť dvoch žiadateľov v sume 1 700 eur.

Na podporu projektov v oblasti cestovného ruchu a propagácie mesta mesto tento rok vyčlenilo celkom 4,5-tisíc eur, z ktorých sumou 1 920 eur bude financovaná činnosť subjektov, ktoré rozvíjajú svoje aktivity v meste Ružomberok. V oblasti mládeže a školstva samospráva tento rok podporí osem žiadateľov sumou dotácie vo výške 4 680 eur.

Primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň uviedol: „Som veľmi rád, že napriek zložitej ekonomickej situácii, ktorú v meste máme, nemusíme nijako zásadne obmedzovať poskytovanie dotácií na verejnoprospešné aktivity neziskových organizácií a občianskych združení. Robia množstvo dobrej práce pre našich obyvateľov a šíria dobré meno mesta. Na druhej strane si uvedomujeme, že nedokážeme uspokojiť všetky žiadosti o podporu, ktoré na mesto každoročne prichádzajú. V niektorých oblastiach totiž požiadavky o dotáciu niekoľkonásobne finančne presahujú sumy, ktoré sú na to vyčlenené v rozpočte mesta. Máme však dlhodobý záujem postupnou prácou tieto sumy navyšovať.“

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie