Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Microsoft investuje 1,5 miliardy USD do spoločnosti G42

Microsoft investuje 1,5 miliardy USD (1,41 miliardy eur) do spoločnosti G42, ktorá vyvolala obavy pre svoje väzby s Čínou.  Firma G42 sídli v Abú Zabí a je pod vedením šejka Tahnoona bin Zayed Al Nahyana, ktorý je poradcom Spojených arabských emirátov pre národnú bezpečnosť. Spoločnosť prevádzkuje dátové centrá na Blízkom východe a čoraz viac sa […]
Menej ako 1 min. min.

Microsoft investuje 1,5 miliardy USD (1,41 miliardy eur) do spoločnosti G42, ktorá vyvolala obavy pre svoje väzby s Čínou.

 Firma G42 sídli v Abú Zabí a je pod vedením šejka Tahnoona bin Zayed Al Nahyana, ktorý je poradcom Spojených arabských emirátov pre národnú bezpečnosť. Spoločnosť prevádzkuje dátové centrá na Blízkom východe a čoraz viac sa venuje umelej inteligencii (AI), pričom vytvorila popredný jazykový model v arabčine, známy ako Jais. Informuje Slovenský večerník podľa správy CNBC.

Microsoft túto investíciou posilňuje svoju pozíciu v AI technológiách, kde konkurencia prudko narastá. Podľa dohody sa prezident Microsoftu Brad Smith stane členom rady riaditeľov G42 a americký koncern bude menšinovým akcionárom vo firme. Dohoda bola vypracovaná v úzkej spolupráci s vládami Spojených arabských emirátov a USA.

Microsoft a G42 budú spolupracovať na rozvoji digitálnej infraštruktúry v krajinách na Blízkom východe, v strednej Ázii a Afrike, kde G42 už pôsobí. G42 predtým oznámila, že preruší vzťahy s čínskymi dodávateľmi hardvéru kvôli americkým obavám o prílišnú blízkosť k čínskej vláde.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie