Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Microsoft investuje 1,7 miliardy dolárov do AI infraštruktúry

Microsoft investuje 1,7 miliardy dolárov do Indonézskej cloudovej a AI infraštruktúry, čo predstavuje významný krok pre technologický gigant v rozvíjaní digitálneho prostredia v Indonézii. Táto investícia je zameraná na podporu infraštruktúry pre umelú inteligenciu a cloudové technológie a zlepšenie kapacít v týchto oblastiach v priebehu štyroch rokov. Prehľad investíciíInvestícia spoločnosti Microsoft v hodnote 1,7 miliardy […]
Menej ako 1 min. min.

Microsoft investuje 1,7 miliardy dolárov do Indonézskej cloudovej a AI infraštruktúry, čo predstavuje významný krok pre technologický gigant v rozvíjaní digitálneho prostredia v Indonézii. Táto investícia je zameraná na podporu infraštruktúry pre umelú inteligenciu a cloudové technológie a zlepšenie kapacít v týchto oblastiach v priebehu štyroch rokov.

Prehľad investícií
Investícia spoločnosti Microsoft v hodnote 1,7 miliardy dolárov je najväčšia investícia spoločnosti v Indonézii za posledných 29 rokov. Tento záväzok je súčasťou snahy o urýchlenie AI a cloudových technológií v Indonézii. Jedným z cieľov je vybaviť 840 000 Indonézanov zručnosťami v oblasti umelej inteligencie, pričom sa kladie dôraz na inklúziu a rovnosť príležitostí, najmä pre ženy a ľudí zo sociálne znevýhodnených skupín.

Rozvoj infraštruktúry
Microsoft tiež plánuje otvoriť nové dátové centrá v Indonézii, ktoré pomôžu krajine výrazne rozvinúť jej cloudové a AI kapacity. Tieto dátové centrá umožnia Indonézii prijať moderné technológie vo viacerých odvetviach, čo prispeje k ďalšiemu rozvoju krajiny. Indonézsky minister informačných a komunikačných technológií ocenil partnerstvo so spoločnosťou Microsoft a zdôraznil, že toto partnerstvo by mohlo pomôcť Indonézii stať sa významným hráčom v globálnom technologickom prostredí.

Pokračujúca dynamika
Zisky za 1. štvrťrok 2024 ukazujú, že spoločnosť má dlhodobú víziu investícií do nových technológií. Spoločnosť má tiež podobné projekty a partnerstvá v Spojenom kráľovstve a Austrálii. Napriek tomu, že spoločnosť Microsoft má silnú pozíciu, regulačné prekážky môžu zostať výzvou, najmä v súvislosti s jej spoluprácou s OpenAI. Regulačné orgány by mohli byť pozorné voči otázkam súvisiacim s inováciami a spravodlivou hospodárskou súťažou.

Investícia spoločnosti Microsoft v Indonézii predstavuje významný krok v podpore rozvoja AI a cloudovej infraštruktúry, čím posilňuje technologický rast a rozvoj ľudského kapitálu v tejto krajine. S týmito strategickými iniciatívami sa Indonézia môže stať lídrom v oblasti AI a cloudových technológií, čo prinesie výhody pre celú krajinu a jej obyvateľov.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Microsoft investuje 1,7 miliardy dolárov do AI infraštruktúry je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie