Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

MicroStrategy plánuje vytvoriť platformu na identifikáciu

MicroStrategy, spoločnosť známa svojimi veľkými investíciami do Bitcoinu, oznámila plán vytvoriť decentralizovanú platformu na identifikáciu založenú na Bitcoinovej sieti. Nová platforma, s názvom ‚MicroStrategy Orange,‚ bude využívať Bitcoinové inskripcie na ukladanie a získavanie informácií. Výkonný predseda MicroStrategy, Michael Saylor, ohlásil túto iniciatívu na konferencii Bitcoin For Corporations, ktorá sa konala 1. mája. Saylor vysvetlil, že […]
Menej ako 1 min. min.

MicroStrategy, spoločnosť známa svojimi veľkými investíciami do Bitcoinu, oznámila plán vytvoriť decentralizovanú platformu na identifikáciu založenú na Bitcoinovej sieti. Nová platforma, s názvom ‚MicroStrategy Orange,‚ bude využívať Bitcoinové inskripcie na ukladanie a získavanie informácií.

Výkonný predseda MicroStrategy, Michael Saylor, ohlásil túto iniciatívu na konferencii Bitcoin For Corporations, ktorá sa konala 1. mája. Saylor vysvetlil, že cieľom platformy je poskytovať dôveryhodné, odolné a dlho trvajúce decentralizované identity pomocou verejného Bitcoinového blockchainu ako zdroja údajov.

„Jej cieľom je zabezpečiť dôveryhodné, nezmanipulovateľné a dlhotrvajúce decentralizované identity využívajúc len verejný Bitcoinový blockchain ako zdroj údajov,“ podľa neautorizovaného konceptu riešenia uverejneného spoločnosťou MicroStrategy na GitHub.

Platforma ‚MicroStrategy Orange‘ pozostáva z niekoľkých komponentov:

Orange Service: Umožňuje používateľom vydávať decentralizované identity (DID) a implementovať aplikácie.

Orange SDK a Orange Applications: Poskytujú nástroje na prispôsobenie a integráciu na rôznych zariadeniach.

MicroStrategy už vyvinula aplikáciu s názvom „Orange For Outlook,“ ktorá integruje digitálne podpisy do emailov, aby príjemcovia mohli overiť identitu odosielateľa. Akceptovanie emailu podpísaného DID od MicroStrategy spúšťa proces onboardingu, ktorý generuje unikátnu DID a pár verejného a súkromného kľúča pre každého používateľa.

Táto iniciatíva prichádza po tom, čo MicroStrategy oznámila čistú stratu 53,1 milióna dolárov za prvý štvrťrok 2024, aj keď trhová hodnota ich Bitcoinových držieb sa výrazne zvýšila. Spoločnosť momentálne drží 214 400 Bitcoinov, ktorých hodnota vzrástla o 65% za štvrťrok, s hodnotou okolo 15,2 miliardy dolárov.

MicroStrategy plánuje rozšíriť možnosti svojich Orange aplikácií na ďalšie platformy, sociálne siete a rôzne aplikácie v e-commerce, podnikových a fintech sektoroch.

Riešenie založené na Bitcoine môže poskytnúť dôveryhodné a decentralizované identity s využitím verejného blockchainu. Výhodou je, že Bitcoinový blockchain ponúka vysokú bezpečnosť a nezmanipulovateľnosť, čo môže byť výhodné pri vytváraní trvanlivých identít. Iné projekty, ako BitID a ION, sa už pokúsili o decentralizované identitné riešenia, ale mali rôzne úspechy.

Táto iniciatíva by mohla mať široké dôsledky pre oblasť digitálnych identít a ich využitie v rôznych aplikáciách, pričom ponúka novú perspektívu na decentralizované riešenia v stále viac digitálnom svete.

Zdroj: cryptonews

Príspevok MicroStrategy plánuje vytvoriť platformu na identifikáciu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie